06.07.2012 A șasea ediție a Festivalului Internațional „Garofița Pietrei Craiului”

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional al Artelor din Țările Vecine României și din Balcani „Garofița Pietrei Craiului” are loc în perioada 6 – 8 iulie, în Piața Sfatului. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural „Reduta” și Consiliul Județean Brașov, reunește ansambluri folclorice din Polonia, Serbia, Ungaria și Turcia alături de ansamblul „Poienița” al Centrului Cultural „Reduta” și de formațiile de dansuri populare ale minorităților din Brașov. Manifestarea își propune să promoveze cultura tradițională a țărilor participante, să creeze punți de legătură și schimburi culturale între ansamblurile invitate, să integreze cultura tradițională a poporului nostru în spațiul european și să prezinte oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului.
În această dimineață, oaspeții străini au fost primiți la Consiliul Județean de către vicepreședintele Mihai Pascu. I-au fost alături Marius Cisar, directorul Centrului Cultural „Reduta”, și Adrian Vălușescu, directorul festivalului. „La fiecare ediție a festivalului, cetățenii Brașovului au arătat un mare interes pentru cultura țărilor participante, deoarece județul nostru are o istorie și o tradiție multiculturală care datează de peste 800 de ani. Acesta este motivul principal pentru care brașovenii respectă și apreciază valorile culturale ale popoarelor europene. Pe parcursul acestor trei zile veți avea ocazia să aflați ce înseamnă municipiul și județul Brașov și care sunt obiectivele noastre culturale și istorice, precum și atracțiile turistice cu care ne mândrim”, le-a transmis Mihai Pascu delegațiilor din cele patru țări. La finalul întrevederii, vicepreședintele Consiliului Județean a discutat pe tema unor posibile colaborări bilaterale cu viceprimarul orașului Giresun din Turcia, care însoțește ansambul din această țară.
Festivalul începe astăzi, cu o paradă a participanților care se va desfășura pe străzile din centrul vechi al Brașovului. Ansamblurile îşi vor prezenta frumuseţea şi autenticitatea costumelor şi a dansurilor populare în cadrul spectacolelor programate vineri şi duminică, în Piaţa Sfatului, începând cu ora 18:00. Sâmbătă, participanții vor vizita Castelul Bran și Cetatea Râșnov.

Toate știrile...
Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu

Președintele Consiliului Județean Brașov

  După trei ani de lucrări, pista aeroportului de la Ghimbav a fost finalizată. Pe această pistă care are o lungime de 2.850 de metri şi o lăţime de 45 de metri, vor putea ateriza aeronave de tipul Boeing 767, 757 și Airbus 310, 300. Pentru a ajunge în această fază, am... citește mai mult

Conferinta de presa 16.02.2015
Arhivă Video
Galerie Foto - click aici

Credeţi că judeţul Braşov este un judeţ turistic sau industrial?

  • Turistic
  • Industrial
  • Nu ştiu

Alte sondaje
Consiliul Judetean Brasov in Mass Media Consiliul Judetean Brasov - Arhiva