06.07.2012 A șasea ediție a Festivalului Internațional „Garofița Pietrei Craiului”

Cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional al Artelor din Țările Vecine României și din Balcani „Garofița Pietrei Craiului” are loc în perioada 6 – 8 iulie, în Piața Sfatului. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural „Reduta” și Consiliul Județean Brașov, reunește ansambluri folclorice din Polonia, Serbia, Ungaria și Turcia alături de ansamblul „Poienița” al Centrului Cultural „Reduta” și de formațiile de dansuri populare ale minorităților din Brașov. Manifestarea își propune să promoveze cultura tradițională a țărilor participante, să creeze punți de legătură și schimburi culturale între ansamblurile invitate, să integreze cultura tradițională a poporului nostru în spațiul european și să prezinte oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului.
În această dimineață, oaspeții străini au fost primiți la Consiliul Județean de către vicepreședintele Mihai Pascu. I-au fost alături Marius Cisar, directorul Centrului Cultural „Reduta”, și Adrian Vălușescu, directorul festivalului. „La fiecare ediție a festivalului, cetățenii Brașovului au arătat un mare interes pentru cultura țărilor participante, deoarece județul nostru are o istorie și o tradiție multiculturală care datează de peste 800 de ani. Acesta este motivul principal pentru care brașovenii respectă și apreciază valorile culturale ale popoarelor europene. Pe parcursul acestor trei zile veți avea ocazia să aflați ce înseamnă municipiul și județul Brașov și care sunt obiectivele noastre culturale și istorice, precum și atracțiile turistice cu care ne mândrim”, le-a transmis Mihai Pascu delegațiilor din cele patru țări. La finalul întrevederii, vicepreședintele Consiliului Județean a discutat pe tema unor posibile colaborări bilaterale cu viceprimarul orașului Giresun din Turcia, care însoțește ansambul din această țară.
Festivalul începe astăzi, cu o paradă a participanților care se va desfășura pe străzile din centrul vechi al Brașovului. Ansamblurile îşi vor prezenta frumuseţea şi autenticitatea costumelor şi a dansurilor populare în cadrul spectacolelor programate vineri şi duminică, în Piaţa Sfatului, începând cu ora 18:00. Sâmbătă, participanții vor vizita Castelul Bran și Cetatea Râșnov.

Toate știrile...
Aristotel Căncescu

Aristotel Căncescu

Președintele Consiliului Județean Brașov

Bugetul județului Brașov pe anul 2014, aprobat de plenul Consiliului Judetean, este de aproximativ 246 de milioane de lei, o sumă extrem de mică dacă ne gândim că ea include toate cheltuielile salariale și de funcționare pe anul în curs, atât pentru Consiliul Județean,... citește mai mult

declaratii august 2014
Arhivă Video
Galerie Foto - click aici

Credeţi că judeţul Braşov este un judeţ turistic sau industrial?

  • Turistic
  • Industrial
  • Nu ştiu

Alte sondaje
Consiliul Judetean Brasov in Mass Media Consiliul Judetean Brasov in Mass Media