Mass Media

BUNĂ ZIUA BRAŞOV, 25 aprilie 2018

Cum vor continua programele „Fructe în şcoli” şi „Laptele şi Cornul”? Consultare la Braşov pentru varianta 2018 - 2019
Radu COLŢEA

Inspectoratul Şcolar vrea biscuiţi sau covrigi simpli. DSVA, lapte şi mere bio. CJ: Legislaţia achiziţiilor nu ţine cont de faptul că elevii poate nu vor fructe cu pesticide
La iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, prefectul judeţului, Marian Rasaliu i-a convocat ieri, într-o şedinţă de lucru, pe membrii comisiei judeţene de aplicare a „Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023”, în vederea stabilirii modului în care va continua în următorii trei ani furnizarea fructelor şi legumelor, a laptelui şi produselor lactate, precum şi a produselor de panificaţie pentru preşcolarii şi elevii braşoveni. Alături de cei doi oficiali judeţeni au fost prezenţi şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană şi Oficiului Fitosanitar Judeţean. Practic, în timpul discuţiei de ieri s-a discutat despre oportunitatea continuării programelor „Fructe în şcoli” şi „Laptele şi Cornul” în forma actuală sau dacă acestea trebuie modificate în anul şcolar 2018 – 2019. Astfel prefectul Marian Rasaliu a afirmat că „analizăm cât de oportun este să mergem pe produsele de panificaţie, care au fost şi în trecut. În acest sens, am discutat cu inspectorul şcolar general al judeţului Braşov, prof. Ariana Bucur, care cunoaşte bine acest subiect. Urmează ca până săptămâna viitoare, joi, în urma unui sondaj printre copii şi părinţi să vedem cu ce produse mergem mai departe, să stabilim exact”.
Consiliul Judeţean consideră că programele trebuie continuate în formula actuală
Pe de altă parte, reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au precizat că administraţia judeţeană răspunde de derularea tuturor procedurilor privind furnizarea produselor în şcoli, de la achiziţia lor, la controlul distribuţiei, iar responsabilul CJ Braşov care se ocupă de aceste programe explicat că, pentru elaborarea documentaţiilor de atribuire a acordurilor-cadru aferente perioadei 2018-2021 trebuie luată o decizie asupra tipului de produs care va fi distribuit pe fiecare categorie. Totodată, persoana din CJ Braşov, care se ocupă de implementarea programului a precizat că până în prezent „contractele de furnizare la nivelul judeţului Braşov s-au desfăşurat fără incidente majore, fapt certificat inclusiv de controale ale Uniunii Europene, şi că în cadrul instituţiilor şcolare s-au creat spaţii adecvate pentru depozitarea produselor în condiţii igienico-sanitare optime”. În aceste condiţii, el a propus continuarea programelor în varianta de până acum, respectiv furnizarea de mere, lapte UHT sau iaurt, precum şi cornuri sau biscuiţi. Pe parcursul săptămânii, fiecare preşcolar sau elev ar urma să primească două porţii de mere, două porţii de lapte, o porţie de iaurt şi cinci porţii de produse de panificaţie. Pentru asigurarea diversităţii mărul ar fi însoţit de biscuiţi, iar laptele şi iaurtul, de corn. Totodată, directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a susţinut că „ar trebui să sprijinim generaţia tânără prin oferirea de produse bio. Braşovul este un judeţ de top în privinţa merelor bio, a lactatelor bio şi a produselor de panificaţie bio. Ar trebui să luăm măsuri de sprijin şi încurajare a firmelor braşovene şi a micilor producători locali pentru a se înscrie la licitaţii”. Pe de altă parte, inspectorul şcolar general Ariana Bucur a atras atenţia că „de multe ori cornurile aduse din alte judeţe au fost învechite, iar elevii au preferat să le arunce, astfel că ar fi mai potrivită înlocuirea lor totală cu covrigii simpli sau biscuiţii uscaţi”. Conducerea IŞJ Braşov îi va consulta pe directorii de şcoli în privinţa furnizării în continuare a produselor de tip corn sau a înlocuirii lor cu covrigi şi biscuţi.
Licitaţiile, lansate în funcţie de rezultatul consultărilor
Nu în ultimul rând, s-a pus problema provenienţei merelor, care ar în trebui să fie de la producători locali şi nu din import, precum şi a calităţii lor, în sensul de a nu fi stropite cu pesticide. Faţă de toate aceste probleme, reprezentantul CJ a precizat că în caietele de sarcini la care se lucrează în prezent nu pot fi cuprinse astfel de prevederi, deoarece ele ar impune condiţii restrictive şi discriminatorii de neacceptat pentru Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, instituţia care supervizează desfăşurarea procedurilor de licitaţie. „Ne dorim să stabilim cât mai curând toate detaliile privind derularea programelor de furnizare a merelor, a produselor lactate şi de panificaţie în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov, astfel încât să definitivăm caietele de sarcini pe cele trei componente şi să desfăşurăm achiziţiile în timp util. Până săptămâna viitoare ne vom edifica în legătură cu opţiunea între cornuri şi covrigi şi vom avea pregătite drafturi de documentaţii pentru cele trei caiete de sarcini, pe care dorim să le definitivăm prin implicarea tuturor membrilor comisiei”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. Programul „Laptele şi cornul” a fost iniţiat în anul 2002 şi se adresează preşcolarilor din grădiniţele de stat şi private, şi elevilor din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat şi prevede acordarea zilnică de lapte (UHT şi pasteurizat) sau produse lactate, în cantităţi de 200 ml şi produse de panificaţie (cornuri sau batoane şi produse derivate) în ambalaje de 80 g/unitate. Din 2009-2010, a început şi derularea Programului ”Fructe în Şcoli”. Beneficiarii acestui program sunt, de asemenea, elevii din învăţământul primar si gimnazial de stat şi privat.
http://www.bzb.ro/stire/cum-vor-continua-programele-fructe-in-scoli-si-laptele-si-cornul-consultare-la-brasov-pentru-varianta-2018-2019-a124293CORONAPRESS.RO, 24 aprilie 2018

Întâlnire pe Programul ”Laptele și cornul”
La Prefectura Brașov a avut loc o întâlnire importantă unde s-a discutat despre programul național, care prevede acordarea de produse de panificație și lapte elevilor din unitățile de învățământ de pe raza județului Brașov. ”Am avut o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor decidente în ceea ce privește alimentația copiilor din școli. Încercăm să stabilim pachetul de produse pe care copiii îl vor primi odată cu începerea noului an școlar 2018-2019. Analizăm cât de oportun este să mergem pe produsele de panificație, care au fost și în trecut. În acest sens, am discutat cu doamna inspector școlar general șef, doamna Ariana Bucur, care cunoaște bine acest subiect. Urmează ca până săptămâna viitoare, joi, în urma unui sondaj printre copii și părinți să vedem cu ce produse mergem mai departe, să stabilm exact”, a spus prefectul Marian Rasaliu.
Programul ”Laptele și cornul” a fost inițiat în anul 2002 și se adresează preșcolarilor din grădinițele de stat și private, și elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat și prevede acordarea zilnică de lapte (UHT și pasteurizat) sau produse lactate, în cantități de 200 ml și produse de panificație (cornuri sau batoane și produse derivate) în ambalaje de 80 g/unitate. Din 2009-2010, a început și derularea Programului ”Fructe în școli”. Beneficiarii acestui program sunt, de asemenea, elevii din învățământul primar si gimnazial de stat și privat. În condiţiile în care administraţia judeţeană răspunde de derularea tuturor procedurilor privind furnizarea produselor în şcoli, de la achiziţia lor, la controlul distribuţiei, responsabilul CJ Braşov care se ocupă de cele trei programe a explicat că pentru elaborarea documentaţiilor de atribuire a acordurilor-cadru aferente perioadei 2018-2021 trebuie luată o decizie asupra tipului de produs care va fi distribuit pe fiecare categorie. Ţinând cont că până în prezent contractele de furnizare la nivelul judeţului Braşov s-au desfăşurat fără incidente majore, fapt certificat inclusiv de controale ale Uniunii Europene, şi că în cadrul instituţiilor şcolare s-au creat spaţii adecvate pentru depozitarea produselor în condiţii igienico-sanitare optime, reprezentantul CJ a propus continuarea programelor în varianta de până acum, respectiv furnizarea de mere, lapte UHT sau iaurt, precum şi cornuri sau biscuiţi. Pe parcursul săptămânii, fiecare preşcolar sau elev ar urma să primească două porţii de mere, două porţii de lapte, o porţie de iaurt şi cinci porţii de produse de panificaţie. Pentru asigurarea diversităţii mărul ar fi însoţit de biscuiţi, iar laptele şi iaurtul, de corn.
Participanţii au agreat în principiu această propunere, cu câteva amendamente. Directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a susţinut că „ar trebui să sprijinim generaţia tânără prin oferirea de produse bio. Braşovul este un judeţ de top în privinţa merelor bio, a lactatelor bio şi a produselor de panificaţie bio. Ar trebui să luăm măsuri de sprijin şi încurajare a firmelor braşovene şi a micilor producători locali pentru a se înscrie la licitaţii”. Pe de altă parte, inspectorul şcolar general Ariana Bucur a atras atenţia că „de multe ori cornurile aduse din alte judeţe au fost învechite, iar elevii au preferat să le arunce, astfel că ar fi mai potrivită înlocuirea lor totală cu covrigii simpli sau biscuiţii uscaţi”. Conducerea IŞJ Braşov îi va consulta pe directorii de şcoli în privinţa furnizării în continuare a produselor de tip corn sau a înlocuirii lor cu covrigii şi biscuţii. Nu în ultimul rând, s-a pus problema provenienţei merelor, care ar în trebui să fie de la producători locali şi nu din import, precum şi a calităţii lor, în sensul de a nu fi stropite cu pesticide. Faţă de toate aceste probleme, reprezentantul CJ a precizat că în caietele de sarcini la care se lucrează în prezent nu pot fi cuprinse astfel de prevederi, deoarece ele ar impune condiţii restrictive şi discriminatorii de neacceptat pentru Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, instituţia care supervizează desfăşurarea procedurilor de licitaţie. „Ne dorim să stabilim cât mai curând toate detaliile privind derularea programelor de furnizare a merelor, a produselor lactate şi de panificaţie în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov, astfel încât să definitivăm caietele de sarcini pe cele trei componente şi să desfăşurăm achiziţiile în timp util. Până săptămâna viitoare ne vom edifica în legătură cu opţiunea între cornuri şi covrigi şi vom avea pregătite drafturi de documentaţii pentru cele trei caiete de sarcini, pe care dorim să le definitivăm prin implicarea tuturor membrilor comisiei”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea. D.G.
http://www.coronapress.ro/articol/44937BIZBRASOV.RO, 24 aprilie 2018

Școlile propun înlocuirea clasicului corn din Programul „Cornul și Laptele“ cu biscuiți sau covrigi simpli
Înlocurirea clasicului corn din Programul „Cornul și Laptele“ cu biscuiți sau covrigi simpli și alegerea unor produse bio, locale. Este propunerea şefilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Braşov, care au participat astăzi la o ședință de lucru convocată de prefectul județului și președintele Consiliului Județean Brașov. Consiliul Județean susține, însă, că alegerea unor produse bio ar fi considerată discriminatorie de către Agenţia Naţională de Achiziţii Publice. La discuții au participat și reprezentanții Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană şi Oficiului Fitosanitar Judeţean, care au discutat despre modul în care vor fi distribuite aceste alimente în școli în  următorii trei ani. Este vorba despre legume, lapte şi produse lactate, precum şi de produse de panificaţie pentru preşcolarii şi elevii braşoveni. CJ a propus continuarea programelor în varianta de până acum, respectiv furnizarea de mere, lapte UHT sau iaurt, precum şi cornuri sau biscuiţi. Pe parcursul săptămânii, fiecare preşcolar sau elev ar urma să primească două porţii de mere, două porţii de lapte, o porţie de iaurt şi cinci porţii de produse de panificaţie. Pentru asigurarea diversităţii mărul ar fi însoţit de biscuiţi, iar laptele şi iaurtul, de corn. Directorul DSVSA Braşov, Dorin Enache, a susţinut că „ar trebui să sprijinim generaţia tânără prin oferirea de produse bio. Braşovul este un judeţ de top în privinţa merelor bio, a lactatelor bio şi a produselor de panificaţie bio. Ar trebui să luăm măsuri de sprijin şi încurajare a firmelor braşovene şi a micilor producători locali pentru a se înscrie la licitaţii”. Pe de altă parte, inspectorul şcolar general Ariana Bucur a atras atenţia că „de multe ori cornurile aduse din alte judeţe au fost învechite, iar elevii au preferat să le arunce, astfel că ar fi mai potrivită înlocuirea lor totală cu covrigii simpli sau biscuiţii uscaţi”. Conducerea IŞJ Braşov îi va consulta pe directorii de şcoli în privinţa furnizării în continuare a produselor de tip corn sau a înlocuirii lor cu covrigii şi biscuţii. Nu în ultimul rând, s-a pus problema provenienţei merelor, care ar în trebui să fie de la producători locali şi nu din import, precum şi a calităţii lor, în sensul de a nu fi stropite cu pesticide. Faţă de toate aceste probleme, reprezentantul CJ a precizat că în caietele de sarcini la care se lucrează în prezent nu pot fi cuprinse astfel de prevederi, deoarece ele ar impune condiţii restrictive şi discriminatorii de neacceptat pentru Agenţia Naţională de Achiziţii Publice, instituţia care supervizează desfăşurarea procedurilor de licitaţie. „Ne dorim să stabilim cât mai curând toate detaliile privind derularea programelor de furnizare a merelor, a produselor lactate şi de panificaţie în instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Braşov, astfel încât să definitivăm caietele de sarcini pe cele trei componente şi să desfăşurăm achiziţiile în timp util. Până săptămâna viitoare ne vom edifica în legătură cu opţiunea între cornuri şi covrigi şi vom avea pregătite drafturi de documentaţii pentru cele trei caiete de sarcini, pe care dorim să le definitivăm prin implicarea tuturor membrilor comisiei”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.
http://www.bizbrasov.ro/2018/04/24/scolile-propun-inlocuirea-clasicului-corn-din-programul-cornul-si-laptele-cu-biscuiti-sau-covrigi-simpli/BUNĂ ZIUA BRAŞOV, 24 aprilie 2018

Bronzul de duminică, sărbătorit luni la Consiliul Judeţean
Sorin ŢÎRCĂ

Felicitări pentru baschetbalistele de la Olimpia CSU Braşov, care au obţinut, pentru al treilea an consecutiv, locul al 3-lea în Liga Naţională
După victoria de duminică seara de la Cluj, care le-a adus pentru a doua oară consecutiv locul 3 în Liga naţională de baschet feminin, baschetbalistele de la Olimpia CSU Braşov au fost primite luni de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea. De altfel, în anul competiţional proaspăt încheiat echipa a beneficiat şi de suportul Consiliului Judeţean Braşov, CS „Ţara Bârsei 2011” câştigând în 2017 un proiect de finanţare sportivă în valoare de 65.760,28 lei. Per total, bugetul echipei a fost de 530.000 de lei, din partea Consiliului Judeţean Braşov. Pe lângă primele din contract pentru deosebita clasare obţinută, sportivele au primit ieri diplome individuale de recunoaştere a performanţei lor, de la Consiliul Judeţean. „Salutăm rezultatul deosebit al echipei de baschet Olimpia CSU Braşov, care, la finele sezonului, a reuşit nu doar să rămână în elita baschetului feminin românesc, ci să se menţină, pentru al doilea an consecutiv, pe treapta a treia a podiumului Ligii Naţionale. Suntem foarte mândri că Braşovul este un reper important în sportul de performanţă, iar aici administraţia judeţeană îşi aduce contribuţia prin alocarea de finanţări nerambursabile pentru proiectele realizate de cluburi şi asociaţii sportive din judeţ. De amintit este faptul că în acest an am alocat în bugetul judeţean 1 milion de lei pentru proiectele şi acţiunile sportive pe anul 2018, categoria sporturi olimpice şi paralimpice, precum şi 300.000 de lei pentru proiecte din categoria Sportul pentru toţi. Perioada de depunere a proiectelor s-a terminat, acum ele fiind în etapa de evaluare, la nivelul Consiliului Judeţean Braşov”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.
MEDALIAT, ŞI PREŞEDINTELE CJ ADRIAN VEŞTEA: Sportivele i-au oferit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov un tricou cu semnăturile lor şi o medalieîn semn de recunoaştere pentru că le-a fost alături pe durata întregului sezon.
„A fost un sezon bun, chiar dacă au fost mici schimbări în echipă – unele fete au plecat, altele au venit. Important este că toate fetele care au venit au reuşit să se integreze şi la final am reuşit să obţinem locul 3”, a spus şi Gabriela Irimia, una dintre cele mai importante jucătoare ale Olimpiei. „Am obţinut rezultate remarcabile şi în această ediţie de campionat. Am jucat două finale mici, în Liga Europei Centrale şi în Liga Naţională. Ţin să le mulţumesc tuturor jucătoarelor noastre, care, înainte de a fi jucătoare extraordinar de bune sunt nişte caractere deosebite pentru ceea ce au reuşit în acest sezon”, a precizat şi antrenorul Dan Calancea. După ce, în urmă cu doi ani, Olimpia CSU pierdea locul 3 în faţa fostei campioane, CSM Târgovişte, au urmat două sezoane în care braşovencele au obţinut medaliile de bronz, performanţă remarcabilă mai ales prin faptul că au jucat împotriva unor formaţii care aveau în componenţă jucătoare cu un salariu cât al întregului lot braşovean.
Echipa a depăşit cu succes momentele grele
Deşi au cel mai mic buget din liga naţională şi au luptat cu unele echipe care au buget de peste 6 ori mai mare, braşovencele au reuşit să ocupe un loc pe podium la final de campionat. Mai mult, echipa a trecut prin momente foarte grele. Mai întâi, a plecat una dintre jucătoarele americane şi a fost nevoie de aducerea unei înlocuitoare, Silvana Jez. Aceasta a avut nevoie de o perioadă de adaptare, aşa că echipa a suferit. La sfârşitul iernii a mai plecat o jucătoare şi a venit Ana Radovic, care şi ea a avut nevoie de adaptare, dar s-a integrat destul de rapid. Au existat accidentări, iar echipa a luptat pe trei fronturi – campionat, Cupa României şi Liga Europei Centrale. În Cupa României a fost eliminată de Timişoara, dar în Liga Europei Centrale şi în Liga Naţională a jucat de fiecare dată finala mică şi a câştigat în ambele situaţii. Echipa a jucat 35 de meciuri în acest sezon, având un bilanţ de 21 de victorii şi 14 înfrângeri în toate cele 3 competiţii în care a fost angrenată.
Higgins - cea maieficientă din campionat, Pesovic - peste 1.000 de puncte în trei sezoane
Multe dintre jucătoarele lui Dan Calancea s-au remarcat şi pe plan individual. Cea mai eficientă jucătoare din campionatul României a fost Kristina Higgins, jucătoare care a avut şi cele mai multe recuperări şi care a reuşit de cele mai multe ori „double-double” (cel puţin câte 10 reuşite în două elemente din trei, puncte, recuperări şi pase decisive). Biljana Pesovic a înscris pentru formaţia de sub Tâmpa peste 1.000 de puncte în cele 3 sezoane jucate, iar Aliyyah Handford a fost a 4-a marcatoare din campionat. Cele trei au primit şi diplome individuale din partea conducerii clubului.
Componenţa echipei în sezonul 2017-2018
Biljana Pesovic, Gabriela Irimia, Kristina Higgins, Aliyyah Handford, Amira Al Ash Hab, Alexandra Dumitrache, Ana Radovic, Diana Moraru, Silvana Jez, Ana-Maria Pop, Iulia Brezoi, Teodora Chirilă, Ramona Dănălache, Daria Rusu, Denisa Hotcu.
Antrenori: Dan Calancea, Miruna Crasnic, Nenad Marinkovic.
http://www.bzb.ro/stire/bronzul-de-duminica-sarbatorit-luni-la-consiliul-judetean-a124224BUNĂ ZIUA BRAŞOV, 24 aprilie 2018

Primii puieţi plantaţi pe Aleea Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial
Adina CHIRVASĂ

30 de puieţi de stejar roşu şi scoruş de munte străjuiesc Aleea Eroilor Neamului căzuţi în Primul Război Mondial. Arborii au fost plantaţi ieri, sub Tâmpa, de silvicultori, militari, dar şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Veştea, şi viceprimarul municipiului Braşov, Barabas Laszlo. Acţiunea de plantare face parte din proiectul „Pădurea de mâine”, inclus în Programul Naţional pentru Aniversarea Centenarului, derulat de Ministerul Apelor şi Pădurilor, Garda Forestieră Braşov şi Regia Locală a Pădurilor „Kronstadt” Braşov. Stejarul roşu a fost ales pentru culoarea sângerie a frunzelor  toamnă iar locul de plantare nu a fost ales întâmplător. „Nu întâmplător am ales acest loc pentru că se află în imediata apropiere a unui loc de joacă destinat copiilor. Încercăm practic să dezvoltăm conştiinţa viitoarelor generaţii şi să aducem un mic omagiu celor care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim astăzi uniţi”, ne-a spus Florin Nan (foto), inspector şef Garda de Mediu Braşov. Puieţii au aproximativ 3 metri înălţime şi provin din pepiniera Regiei Publice a Pădurii Kronstadt. Cam 9 ani au fost necesari ca un puiet să ajungă la această înălţime. „Sunt ani de zile de când am semănat acele seminţe din care au ieşit aceşti puieţi de talie mari, sunt scoşi cu balot, transplantaţi la fel, tocmai pentru a creşte şansele să se prindă”, a explicat Dan Olteanu (foto), director Regia Publică a Pădurilor Kronstadt. Puieţi de stejar roşu şi scoruş de munte au plantat şi militari de la Brigada 2 Vânători de Munte, care astăzi au sărbătorit, ieri, Ziua Forţelor Terestre. „Pădurea reprezintă pentru noi un loc în care ne desfăşurăm şi activităţile, exerciţii şi trageri, fapt pentru care suntem preocupaţi de menţinerea unui echilibru în natură, cred că este de datoria noastră morală, nu doar a militarilor, dar şi a cetăţenilor să păstrăm mediul în condiţii optime”, a declarat  col. Cristian Teglaş (foto), comandant Brigada 2 Vânători de Munte Braşov. „Pădurea Centenar” se va îmbogăţi în următoarele săptămâni şi cu alţi puieţi. Garda Forestieră are în plan să planteze câte 30 de puieţi în fiecare localitate în care există  un monument închinat eroilor căzuţi la datorie în Primul Război Mondial. De asemenea, la Diham, miercuri, aproximativ 100 de militari vor să planteze 10.000 de puieţi de conifere, într-o acţiune desfăşurată împreună cu Ocolul Silvic Râşnov.
http://www.bzb.ro/stire/primii-puieti-plantati-pe-aleea-eroilor-cazuti-in-primul-razboi-mondial-a124245
Modificat la data de 25 Aprilie 2018

Evenimente în desfășurare