Mass Media

BRASOVTV.COM, 28 aprilie 2017

Flori și felicitări pentru „olimpice”
Olimpia CSU Brașov a reușit un sezon de excepție, cel mai bun din istoria acestei echipe. Fetele pregătite de Dan Calancea, Nenad Marinkovic și Miruna Crasnic au luat argintul în Cupa României, după o finală pierdută dramatic și au cucerit medaliile de bronz în Liga Națională de baschet feminin. „Olimpicele” au fost felicitate de către președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, pentru performanțele din acest an competițional. Mai marii de la Consiliul Județan Brașov, forul care asigură în mare parte bugetul echipei de baschet feminin, Olimpia CSU Brașov, le-au felicitat pe baschetbalistele de sub Tâmpa pentru un sezon fabulos. Președintele CJ Brașov, Adrian Veștea, le-a oferit „olimpicelor” câte un buchet de flori și le-a asigurat de susținerea forului pe care îl conduce și în sezonul viitor. „A fost un an deosebit pentru echipa noastră, care ne bucură pe toţi. Am urmărit mai multe meciuri ale fetelor, am şi pierdut unele, voi face tot posibilul ca pe viitor să fiu cât mai mult alături de această echipă. Îmi doresc ca administraţia judeţeană să fie cât mai aproape de sport şi voi face tot ce pot, din poziţia mea, pentru acest lucru. Nu este uşor pentru administraţia publică să vină în sprijinul sportului, nu este gândită o formă care să nu dea emoţii, fără interpretări, din punct de vedere legislativ. Sper ca odată cu apariţia unei Legi a Sportului să fie reglementat clar rolul autorutăţilor publice, iar noi să ne implicăm cât mai mult. Vom încerca să asigurăm un buget mai mare pentru această echipă în sezonul viitor”, a spus Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Și „olimpicele” au avut un cadou pentru președintele Consiliului Județean, care a primit din partea baschetbalistelor un tricou de joc cu semnăturile tuturor jucătoarelor și antrenorilor clubului. „Prezenţa domnului Veştea la meciurile noastre a contribuit la evoluţia echipei şi nu spun lucrul acesta de complezenţă. Faţă de alţi ani, am simţit apropierea autorităţilor. Am avut o ediţie foarte bună de campionat, fetele s-au autodepăşit şi sperăm să continuăm acest drum”, a declarat tehnicianul formației brașovene, Dan Calancea. Baschetbalistele de sub Tâmpa au primit ultimul salariu și bonusurile de perfomanță pentru sezonul recent încheiat, astfel că pot pleca liniștite în vacanță. Oficialii clubului brașovean fac eforturi pentru a păstra o mare parte din jucătoarele care au cucerit două medalii în acest an competițional și pentru sezonul viitor.
http://www.brasovtv.com/index.php/2-uncategorised/3923-flori-si-felicitari-pentru-olimpiceBUNĂ ZIUA BRAȘOV, 28 aprilie 2017

BASCHET FEMININ
„Olimpicele”, felicitate la intrarea în vacanţă
Iulian CUIBAR

Lotul echipei de baschet Olimpia CSU a fost primit de preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, la finalul unui sezon excelent, încununat cu medaliile de bronz în Liga Naţională
Echipa de baschet Olimpia CSU Braşov a avut un sezon excelent, cu o finală de Cupă a României pierdută dramatic în ultima secundă şi un binemeritat loc trei în Liga Naţională. Înainte de plecarea în vacanţă, „olimpicele” au participat la o mică ceremonie desfăşurată la Consiliul Judeţean, unde au fost felicitate de către preşedintele Adrian Veştea, formaţia „alb-albastră” fiind păstorită de administraţia judeţului. „A fost un an deosebit pentru echipa noastră, care ne bucură pe toţi. Am urmărit mai multe meciuri ale fetelor, am şi pierdut unele, voi face tot posibilul ca pe viitor să fiu cât mai mult alături de echipa noastră. Îmi doresc ca administraţia judeţeană să fie cât mai aproape de sport şi voi face tot ce pot, din poziţia mea, pentru acest lucru. Nu este uşor pentru administraţia publică să vină în sprijinul sportului, nu este gândită o formă care să nu dea emoţii, fără interpretări, din punct de vedere legislativ. Sper ca odată cu apariţia unei Legi a Sportului să fie reglementat clar rolul autorutăţilor publice, iar noi să ne implicăm cât mai mult”, a spus Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov. Baschetbalistele au avut, pe lângă laude, parte şi de o veste bună, urmând a primi ultimul salariu al sezonului şi bonusurile de performanţă odată cu intrarea în vacanţă.„Am fost alături de această echipă încă de la înfiinţarea ei. Ea a crescut, an de an rezultatele au fost tot mai bune. Mulţumim Consiliului Judeţean şi sponsorilor pentru susţinere, conducerii clubului, care deşi redusă numeric a reuşit să acopere o paletă largă de probleme, lotului extrem de unit, care a trecut cu bine peste greutăţile din timpul campionatului, dar şi antrenorilor care au gestionat excelent problemele apărute la echipă. În continuare Comisia de Sport şi CJ-ul vor fi alături de echipă şi de sportul braşovean în general”, a spus şi Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei de Sport din cadrul CJ Braşov. Formaţia de junioare Under 18 a Olimpiei este, de asemenea, aproape de o performanţă, urmând a lupta în weekend pentru titlul de campioană naţională, formaţia braşoveană fiind calificată în semifinalele competiţiei.
„Sperăm să continuăm progresul”
Dan Calancea: „Prezenţa domnului Veştea la meciurile noastre a contribuit la evoluţia echipei şi nu spun lucrul acesta de complezenţă. Faţă de alţi ani, am simţit apropierea autorităţilor. Am avut o ediţie foarte bună de campionat, fetele s-au autodepăşit şi sperăm să continuăm acest drum”.
Ioana Ghizilă: „A fost un sezon imprevizibil, meciurile a fost foarte ambigue, dar au fost pregătite excelent de domnul Calancea, am avut tot ce era nevoie şi sper la anul să continuăm progresul”.
http://www.bzb.ro/stire/olimpicele-felicitate-la-intrarea-in-vacanta-a111122MYTEX.RO, 27 aprilie 2017

Moment festiv la Consiliul Judeţean 
În organizarea Clubului Sportiv „Țara Bârsei 2011”, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, s-a întâlnit astăzi cu zece componente ale echipei, pe care le-a felicitat pentru rezultatele obținute în sezonul competițional 2016-2017. Locul trei în finala Ligii Naționale și locul doi în Cupa României reprezintă cele mai bune performanțe din istoria echipei și o mândrie pentru județul Brașov. La eveniment au participat Dragoș Crăciun, președintele comisiei pentru sport și tineret din cadrul CJ Brașov, consilierii județeni Aurora Dragoman și Vasile Ungureanu, precum și doi dintre artizanii victoriilor brașovene: antrenorul principal Dan Calancea și antrenorul secund Nenad Marinkovic. „Este un an deosebit pentru echipa noastră, un an care ne bucură pe toți. Am avut ocazia să merg la câteva meciuri, am trăit emoții cum rar mi-a fost dat să trăiesc și am fost fericit pentru victoriile fetelor noastre. Voi face în așa fel încât și pe viitor să-mi găsesc timpul necesar pentru a fi prezent la competițiile importante pe care le va desfășura echipa Olimpia CSU Brașov. Îmi doresc ca administrația județeană să fie foarte apropiată de sport și voi face tot ce-mi stă în putere pentru a-i ajuta pe copiii, juniorii și seniorii brașoveni să performeze în toate ramurile sportive”, a spus președintele CJ Brașov. El a menționat că, din păcate, în prezent este destul de greu pentru administrația publică să vină în sprijinul sportului: „Sper că odată cu apariția unei noi legi a sportului, care să reglementeze cât se poate de clar care este rolul nostru, să ne implicăm și mai mult să-i aducem pe copii și tineri către sportul de performanță”.
„Ați format un lot unit și valoros”
Consilierul județean Dragoș Crăciun, cel care a fost alături de echipa Olimpia CSU Brașov încă de la înființare, a remarcat că an după an echipa a crescut în valoare și rezultatele ei au fost din ce în ce mai bune, lucru care n-ar fi fost cu putință fără implicarea administrației județene, a conducerii CS „Țara Bârsei 2011” și a sponsorilor. „Vă mulțumesc vouă, jucătoarelor, că ați format un lot foarte unit și valoros și astfel ați reușit să treceți cu bine peste greutățile din timpul campionatului. Mulțumesc colectivului tehnic pentru modul în care a reușit să gestioneze toate problemele care au apărut la echipă și a reușit să vă aducă în vârf de formă atunci când a trebuit. Vă asigur că în continuare comisia de sport și conducerea și Consiliul Județean în ansamblu vor fi alături de acest club, de această echipă și de sportul brașovean”, a afirmat șeful comisiei de sport din cadrul CJ Brașov.
„Fetele noastre s-au autodepășit”
Vădit emoționați, antrenorul principal Dan Calancea, antrenorul secund Nenad Marinkovic și jucătoarea Ioana Ghizilă au remarcat că prezența președintelui CJ în sală, la meciurile echipei brașovene, a contribuit într-o măsură însemnată la performanțele obținute. „A fost o ediție de campionat bună sau foarte bună, lăsăm s-o aprecieze specialiștii. Oricum, fetele noastre s-au autodepășit și în această ediție, la fel cum au făcut-o și în sezonul trecut. Sperăm în continuare să avem cel puțin aceeași susținere pe care am avut-o până acum din partea celor care decid destinele sportului brașovean”, a susținut antrenorul Dan Calancea. În finalul manifestării, președintele CJ Adrian-Ioan Veștea le-a felicitat pe fete și le-a oferit câte un buchet de flori. La rândul lor, baschetbalistele i-au dăruit un tricou cu autografele tuturor.
Lotul echipei Olimpia CSU Brașov:
Jucătoare: Biljana Pesovic, Adrienne Webb, Michaela Houser, Kristina Higgins, Dominique Johnson, Dora Ardelean, Ioana Ghizilă, Ruxandra Chis, Haas Andra, Amira Al Ash Hab, Maria Ferariu, Iulia Brezoi.
Antrenori: Calancea Dan – principal; Nenad Marinkovic, Miruna Crasnic – secunzi.
http://www.mytex.ro/stiri/184-sport/alte-sporturi/549054-brasov-moment-festiv-la-consiliul-judetean.htmlBUNĂ ZIUA BRAȘOV, 24 aprilie 2017

Pe drumurile judeţene nu s-au raportat mari probleme
Radu COLŢEA

Pe drumurile judeţene nu au fost probleme majore din cauza ninsorilor de săptămâna trecută, potrivit raportărilor oficiale. „Am avut patru echipe de intervenţie, dintre care două în zona Făgăraş, unul la Rupea şi unul pentru drumurile judeţene din jurul Braşovului. Conform planului, prioritate au avut drumurile din zonele montane, astfel că s-a intervenit în zonele Şirnea-Bran-Moieciu şi Victoria-Sâmbăta, dar şi pe Dealul Galaţiului, de la ieşirea din municipiul Făgăraş”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Gabor. El a mai spus că vineri dimineaţa s-a răspândit material antiderapant pe drumul dintre Codlea şi Vulcan, dar şi pe cel care face legătura între localităţile Cărpiniş şi Prejmer. „Pe drumuri era zăpadă apoasă şi se circula în condiţii de iarnă”, a mai declarat vicepreşedintele CJ.
http://www.bzb.ro/stire/pe-drumurile-judetene-nu-s-au-raportat-mari-probleme-a110918BUNĂ ZIUA BRAȘOV, 24 aprilie 2017

Administraţia judeţeană caută soluţii pentru obţine cât mai repede banii europeni pentru managementul deşeurilor
Radu COLŢEA

Având în vedere că Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor va fi aprobat peste câteva luni, Consiliul Judeţean Braşov încearcă să aplice altă procedură
Ministerul Mediului ar putea lansa în scurt timp în dezbatere publică Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor, document în baza căruia trebuie elaborate planurile judeţene de gestionare a deşeurilor. Totuşi, planul naţional nu va intra în vigoare prea curând, având în vedere că va fi în consultare publică mai multe luni, iar această situaţie afectează autorităţile locale care vor să acceseze bani europeni  pentru implementarea proiectelor ce vizează managementul deşeurilor. Totuşi, pentru a se găsi o modalitate care să permită administraţiei judeţene să depună cât mai repede documentaţia necesară obţinerii banilor europeni prin Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020,  vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Adrian Gabor a afirmat că a mers de mai multe ori la Bucureşti, pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi cu cei ai Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. De altfel, Gabor a precizat că în această perioadă se analizează dacă este posibilă aplicarea unei proceduri „scurte”. „În mod normal, la nivel local, în primă fază trebuie elaborat Planul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor (PJGD), apoi master-planul privind deşeurile, după care Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor. Acum, având în vedere că nu putem finaliza PJGD înainte de intrarea în vigoare a celui naţional, vrem să începem cu Sistemul Integrat de Gestionare a Deşeurilor, iar în acesta să includem planul judeţean actualizat”, a declarat Gabor. El a mai spus că în momentul de faţă se aşteaptă un răspuns de la Bucureşti, pentru a vedea dacă se poate aplica această procedură, astfel încât să se poată pregăti cât mai repede dosarul de urmează a fi depus în vederea obţinerii finanţării europene.
http://www.bzb.ro/stire/administratia-judeteana-cauta-solutii-pentru-obtine-cat-mai-repede-banii-europeni-pentru-managementul-deseurilor-a110929 
Modificat la data de 28 Aprilie 2017