24.04.2015 10 camere de supraveghere monitorizează intrările în județ

Consiliul Județean Brașov în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov a finalizat implementarea sistemului de supraveghere video a traficului rutier pe arterele de intrare-ieşire din judeţ, în cadrul proiectului „Braşovul, Judeţ al Siguranţei Rutiere” promovat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Brașov. Este vorba despre un proiect de prevenţie, care va permite monitorizarea traficului rutier spre şi dinspre interiorul judeţului Braşov. Sistemul de supraveghere va fi un instrument foarte util în momentul în care, spre exemplu, sunt date în urmărire anumite autovehicule care ar putea fi astfel identificate, în cazul în care tranzitează județul Braşov. „Ne bucurăm că după trei ani, am reuşit să finalizăm acest proiect. La final, acest sistem va avea 27 de camere care vor monitoriza 100% traficul spre şi dinspre Braşov. Acest proiect ar trebui extins la nivel naţional, având în vedere că este interesul nostru să mărim gradul de siguranţă pentru cetăţeni”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman.
În cadrul proiectului s-au achiziționat și s-au pus în funcțiune zece camere de supraveghere video dispuse astfel: la Predeal (DN 1) trei camere; la Fundata (DN 73) o cameră; la Teliu (DN 10) o cameră; la Bunești (DN 13) o cameră; la Ucea (DN 1) o cameră; la Săcele (DN 1A) trei camere. Fiecare cameră transmite imagini în timp real prin fibră optică, la un trafic de 2Mb/secundă. Pe drumurile naţionale unde este montată câte o cameră, aceasta se găsește pe sensul de ieşire din Braşov. Imaginile transmise de camerele de supraveghere sunt stocate în cadrul Dispeceratului de monitorizare a traficului auto, din cadrul IPJ Braşov. Acest sistem nu este unul de tip „Big Brother”, imaginile filmate nefiind utilizate în alte scopuri decât cel de prevenție, iar operatorii imaginilor se supun rigorilor legale în privința confidențialității informațiilor vehiculate.
Şeful IPJ Braşov, chestorul de poliţie dr. Ioan Aron, a precizat că „este un proiect pe care ni l-am dorit. Nu este un proiect de lux, este o necesitate. Dacă un autovehicul este dat în urmărire generală şi numărul său de înmatriculare este vizualizat de camera de supraveghere, softul va identifica numărul în baza de date şi va emite o alertă în timp real către operatorul de serviciu, care va transmite informaţia către colegii aflaţi pe teren. Noul sistem va uşura foarte mult munca poliţiştilor. El ne va permite analize de trafic sau, dacă sunt probleme în caz de intemperii, vom putea să pregătim dispozitivele de acţiune şi să intervenim în timp util“. Consiliul Judeţean Brașov a investit 235.000 de lei pentru realizarea acestei investiţii.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare