29.10.2015 Acțiune de informare și prevenire a gripei

Cu ocazia Zilei Mondiale de Prevenire a Gripei, conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Braşov organizează în data de 30 octombrie 2015, începând cu orele 11:00, în Piaţa Tractorul, o acţiune de informare, educare și comunicare privind infectarea cu virusul gripal şi importanţa vaccinării. În cadrul evenimentului vor fi împărţite pliante cu informaţii referitoare la ce măsuri trebuie să iei ca să te protejezi de gripă sau să-i ferești pe membrii familiei și pe cei cu care intri în contact, dacă deja ai contractat boala.
Pentru controlul efectelor gripei asupra persoanelor, Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă vaccinarea anuală înaintea începerii fiecărui sezon gripal, adică în lunile octombrie-decembrie ale fiecărui an. Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul, iar compoziția acestuia este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății care transmite tuturor producătorilor formula vaccinală.
Dr. Dan Moraru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov, spune că vaccinarea trebuie efectuată în special de către persoanele aflate în grupele de risc, între care se numără: femeile însărcinate, copiii între 6 luni şi 5 ani, persoanele trecute de 65 de ani, persoanele care au afecţiuni grave (afecţiuni cronice cardiace, pulmonare, renale, hepatice, sangvine, diabet sau boli care au efect negativ asupra sistemului imunitar), precum şi personalul sanitar.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare