11.03.2011 Ambasadorul Marii Britanii susţine proiectul aeroportului

Aflat în vizită oficială la Braşov, excelenţa sa ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Martin Harris, a avut o întrevedere la Consiliul Judeţean Braşov cu preşedintele Aristotel Căncescu şi cu directorul de relaţii externe al instituţiei, Mihai Pascu. În cadrul întâlnirii, oaspetele şi-a manifestat interesul pentru investiţiile derulate în judeţ de firmele cu capital britanic şi de autorităţile publice, proiectul aeroportului internaţional de la Ghimbav fiind în atenţia sa. „Aeroportul este un proiect foarte interesant pentru noi. Marea Britanie are o experienţă mare şi o tehnologie avansată în ceea ce priveşte domeniul aeroportuar. Am discutat posibilităţile pentru companiile britanice de a participa la acest proiect”, a spus ambasadorul Martin Harris. Domnia sa a accentuat faptul că Braşovul este un centru foarte important pentru investitorii britanici. În programul său a fost inclusă vizite la firma Eurocopter, având în vedere contractul pe care îl derulează Ministerul Apărării al Marii Britanii pentru modernizarea elicopterelor care vor fi utilizate în operaţiunile militare din Afganistan, precum şi la fabrica de medicamente GSK. Ambasadorul a mai spus că ţara noastră trebuie să dezvolte infrastructura rutieră: „Este evident că problema infrastructurii este provocarea principală pentru România. Sper că Marea Britanie poate să colaboreze cu România în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii şi absorbţia fondurilor europene”.

Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, i-a înmânat oficialului britanic o listă cu investiţiile pe care administraţia judeţeană le derulează, atât cele finanţate din fonduri structurale şi guvernamentale, cât şi cele făcute din bugetul propriu. „În privinţa aeroportului, i-am comunicat că am intrat în linie dreaptă. Săptămâna viitoare pe SEAP va fi publicat caietul de sarcini pentru licitaţia internaţională pe care o vom iniţia în vederea demarării construcţiei propriu-zise. Domnul ambasador s-a arătat foarte interesat şi aş fi extrem de bucuros dacă pe lângă cele două oferte pe care cred că le vom primi, va participa la licitaţie şi o firmă din Marea Britanie. Deja avem şedinţe operative la Ghimbav pentru lucrările care au început. Mai există chestiuni minore de rezolvat, precum mutarea unor balastiere, însă nu sunt probleme”, a menţionat Aristotel Căncescu.
Cariera diplomatică a lui Martin Harris este legată de oraşul nostru. „Acum douăzeci de ani eram student şi am venit la Braşov în vara anului 1990. Pentru mine a fost o experienţă foarte plăcută şi o oportunitate să descopăr o Românie şi o Europă nouă. Această vizită m-a inspirat să devin diplomat. Sunt bucuros să revin aici în calitate de ambasador”, a mărturisit ambasadorul Marii Britanii.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare