17.12.2019 Ambulatoriu modern la Spitalul de Copii

Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, și dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Braşov, au inaugurat astăzi Ambulatoriul spitalului, reparat și igienizat în urma unei investiții finanțate din bugetul judeţului.
Lucrările realizate în cadrul Ambulatoriului au constat în schimbarea uşilor, montarea tapetului şi a linoleumului PVC, zugrăvirea spaţiilor, înlocuirea instalaţiilor electrice şi sanitare. Valoarea cotractului de lucrări a fost de 523.500 lei. Contractul a fost finalizat la termen. Lucrările au durat patru luni şi s-au realizat pe zone separate, astfel că activitatea medicală nu a avut de suferit. În structura Ambulatoriului sunt în prezent 14 cabinete (de pediatrie, alergologie, diabet, ORL, dermatologie, endocrinologie, ginecologie, hematologie, stomatologie, oftalmologie etc.) cu anexele aferente: recepţie, săli de tratamente şi toalete.
„Am inaugurat acum două săptămâni Unitatea de Primiri Urgenţe, iar astăzi inaugurăm Ambulatoriul integrat. Practic, cele două porţi de acces în spitalul nostru funcţionează acum în spaţii corespunzătoare, astfel că ne putem primi pacienţii în condiţii optime de confort şi siguranţă. Ne bucurăm că am realizat aceste reparaţii, iar în anul 2020 avem nevoie de aproximativ 500.000 lei pentru aparatură, instrumentar şi mobilier pentru aceste cabinete. Oricum, pentru dotarea Ambulatoriului cu aparatură de înaltă performanţă Consiliul Judeţean Braşov a depus un proiect cu fonduri europene de 10.000.000 lei, pentru care aşteptam aprobarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru”, a explicat dr. Liviu Muntean.
În altă ordine de idei, s-au finalizat şi reparaţiile la centrala termică a spitalului, al căror cost a fost de 86.000 lei, iar până la 31 decembrie urmează să se încheie lucrările la secţia Pediatrie I (reparaţii şi igienizare la Compartimentul de neonatologie, a căror valoare este de 689.000 lei), la Spălătorie (reparaţii şi dotare cu maşini de spălat performante, practic aceasta fiind înnoită în totalitate în urma unei investiţii de 285.000 lei), precum şi lucrările de amenajare a sălilor de curs pentru studenţi şi a Biroului de Management al Calităţii, care se ridică la suma de 150.000 lei.
„În acest an am avut bucuria să vedem că secţiile Spitalului de Copii Braşov au fost rând pe rând modernizate şi reamenajate, în aşa fel încât să corespundă exigenţelor asigurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor. Doresc să felicit conducerea spitalului pentru modul în care a coordonat în mod etapizat renovarea şi modernizarea întregii clădiri. Aceste investiţii erau foarte necesare, având în vedere că Spitalul de Copii este, de facto, un spital regional, cu o adresabilitate foarte mare, pe tot parcursul anului. Vom continua şi în 2020 investiţiile în sănătatea braşoveană, deoarece vrem să asigurăm cele mai bune condiţii în toate spitalele pe care le avem în administrare”, a afirmat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.  
Bugetul alocat în ultimii patru ani Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov de către administraţia judeţeană:
•    în 2016 – 1.130.550 lei
•    în 2017 – 1.311.350 lei
•    în 2018 – 2.724.820 lei
•    în 2019 – 4.196.500 lei

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare