- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
- În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/28.12.2021 privind bugetul de stat, ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată şi ale OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, preşedintele CJ Braşov prezintă Proiectul bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022.
- Programul de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022 - Proiect.
- Judeţul Braşov, titular al proiectului „STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC CLĂDIRI ȘI INFRASTRUCTURĂ ANEXE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV”, anunță luarea deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul menționat.
- Comunicatul privind evaluarea proiectelor sportive – Federații sportive naționale, etapa I de evaluare pentru anul 2022
02.03.2016 Ambulatoriul TB, extins și modernizat printr-un proiect european
Studiul de fezabilitate pentru realizarea obiectivului de investiţii „Extinderea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov” este finalizat și urmează scrierea cererii de finanțare pentru accesarea fondurilor europene prin Programul Operațional Regional 2014–2020, a anunțat într-o conferință de presă Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov. Astfel, la Dispensarul TB Brașov va fi construit un etaj nou cu toate dotările necesare, având destinaţia de Ambulatoriu integrat. Practic, construcția existentă va fi supraetajată cu un nivel și se vor realiza lucrări de modernizare, recompartimentare și termoizolare a clădirii. Proiectul urmează să primească finanțare pe Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, costurile aferente realizării construcției și achiziției de echipamente ajungând la 7.217.110 lei (1.593.180 euro).
CJ a finanțat studiul de fezabilitate
Conform studiului de fezabilitate, Ambulatoriul integrat al Spitalului de Pneumoftiziologie ar putea fi gata până la sfârșitul anului, având în vedere că durata efectivă de realizare a investiției este de trei luni și jumătate, din momentul accesării fondurilor. „Consiliul Județean a alocat 60.000 de lei pentru acest studiu. Țin să-l felicit pe domnul manager pentru modul în care s-a implicat și a înțeles încă de anul trecut, din aprilie, care sunt pașii care trebuie făcuți pentru accesarea fondurilor europene. La începutul anului am alocat pentru toate spitalele și clădirile care sunt în proprietatea județului bani pentru studii de fezabilitate, astfel încât să putem depune proiecte pe POR 2014-2020. Ambulatoriul TB va fi modern și funcțional din toate punctele de vedere și sperăm ca proiecte similare să se realizeze și la celelalte spitale. Consiliul Județean va fi aproape de toate cele șase spitale, atât din punct de vedere financiar, cât și din punctul de vedere al sprijinului necesar pentru scrierea și depunerea cererilor de finanțare pentru următoarea perioadă care va începe în luna iunie”, a declarat vicepreședintele CJ Adrian Gabor.
Etaj pe structură metalică
„În acest imobil există trei funcționalități distincte: Dispensarul TB, Laboratorul de analize medicale și Ambulatoriul integrat al spitalului. Acest proiect de extindere și modernizare este necesar întrucât capacitatea actuală a infrastructurii nu permite dezvoltarea ulterioară și nici nu răspunde nevoilor reale ale populației în ceea ce privește serviciile medicale”, a explicat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie, dr. Dan Moraru. Proiectul va permite creșterea numărului de cabinete de consultații și săli de tratament, precum și amplasarea distinctă a spațiilor. Astfel, Dispensarul va funcționa la parter, tot aici urmând să fie amplasat un computer tomograf. Laboratorul va fi la etajul întâi, iar etajul al doilea, nou construit, va fi destinat exclusiv Ambulatoriului integrat, aici urmând să existe cabinete separate pentru adulți și copii. Noul etaj va fi ridicat pe o structură metalică total independentă de cea existentă, variantă pentru care nu sunt necesare lucrări de intervenţie pentru protejarea construcţiei existente sau a celor învecinate. Pentru facilitarea accesului la nivelurile superioare ale clădirii se va construi un ascensor pentru persoane, dimensionat astfel încât să poată permite accesul cu targa. La intrarea în imobil se va realiza o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, respectiv o platformă mecanizată verticală și o rampă de acces pentru accesul pacienților cu handicap locomotor. Clădirea va fi în totalitate izolată termic.
Servicii medicale noi
Proiectul prevede dotarea Ambulatoriului cu aparatură medicală de ultimă generație, ceea ce va asigura diversificarea serviciilor medicale. Dr. Dan Moraru a spus că se vor putea realiza investigații noi, precum computer tomograf, gazometrie, bodypletismografie, ecocardiografie. „În cererea de finanțare sunt cuprinse atât lucrările de construcții, cât și achiziția de echipamente. Echipamente medicale performante înseamnă un mare plus pentru noi, deoarece proiectul va permite creșterea eficacității actului medical. Vom obține un diagnostic rapid și corect, și nu în ultimul rând va scădea costul per pacient, deoarece costurile de operare cu aceste echipamente medicale moderne va fi mic”, a adăugat managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov. În urma realizării investiției vor fi create nouă locuri de muncă (asistente medicale, ingrijitoare) în plus față de cele existente în prezent.
CJ continuă politica de susținere a spitalelor
Consilierul județean Mariana Câju, președinta comisiei de sănătate din cadrul forului deliberativ județean, a remarcat că „acest an este decisiv pentru atragerea de fonduri europene, fonduri foarte importate care se adaugă celor din contractul cu CASJ și celor alocate unităților spialicești de către Consiliul Județean. Toate spitalele aflate în subordinea CJ realizează în această perioadă studii de fezabilitate care vor fi terminate în această lună, astfel încât să înceapă apoi completarea cererilor de finanțare. Managerul Spitalului de Pneumoftiziologie a avut întotdeauna proiecte ambițioase și a reușit, uneori chiar fără bani, să realizeze foarte multe lucruri și să îmbunătățească din punct de vedere calitativ actul medical. În acest an sperăm să mai avem o realizare la acest spital, respectiv transformarea lui în spital clinic”.
Evenimente în desfășurare
Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






