28.07.2016 Ample lucrări de estetică rutieră pe drumurile județene

Până la finele acestui an, majoritatea drumurilor județene care străbat județul Brașov vor arăta mult mai bine, nu doar din punctul de vedere al calității carosabilului, ci și în privința aspectului estetic. Și asta, deoarece autoritățile județene desfășoară lucrări vizând trasarea marcajelor rutiere, amplasarea semnalizărilor, întreținerea rigolelor și curățarea vegetației din imediata vecinătate a drumurilor. „După iarna trecută am luat decizia să refacem toate marcajele pe drumurile județene și să reparăm rigolele. În acest an se vor trasa marcajele, se va toaleta vegetația de la acostament, se vor curăța rigolele și se vor monta semne de circulație pe aproximativ 600 de km din cei 730 de km cât însumează drumurile județene administrate de CJ”, a afirmat Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.
Lucrările sunt executate de o firmă brașoveană care și-a adjudecat licitația la valoarea de 2,8 milioane de lei și au termen de garanție de 12 luni. Vicepreședintele Gabor le-a cerut primarilor din localitățile unde se desfășoară astfel de lucrări să contribuie la aceste investiții prin tunderea vegetației de la acostamentele aflate pe teritoriul unităților administrative, precum și prin curățarea rigolelor de pe drumurile comunale.
Până în prezent s-au executat astfel de lucrări pe tronsoanele Tărlungeni-Prejmer, Hărman-Bod, DN1-Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Pe drumul județean care leagă satele Viștea de Jos și Viștea de Sus tocmai s-au terminat reparațiile și au început lucrările de estetică rutieră.
Adrian Gabor a mai spus că este necesar ca investițiile în infrastructura rutieră a județului să continue, însă finanțarea trebuie să fie asigurată prin accesarea de fonduri europene, în baza unor proiecte întocmite în colaborare cu administrațiile locale. În viitor, conducerea CJ dorește introducerea autorizațiilor de liberă trecere pe arterele județene refăcute, care nu suportă traficul greu, iar banii astfel obținuți să fie utilizați exclusiv pentru lucrări la drumuri.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare