04.08.2014 Apel la premier pentru sprijinirea pensionarilor

Consiliul Judeţean Braşov cere Guvernului sprijin material pentru a le putea acorda pensionarilor gratuitate pe transportul intrajudeţean. Preşedintele CJ, Aristotel Căncescu, a transmis zilele trecute premierului Victor Ponta o solicitare oficială în acest sens, revenind la o cerere anterioară, trimisă înainte de alegerile europarlamentare. La acel moment, respectiva cerere a fost respinsă de către Ministerul Finanţelor. Iată conţinutul documentului, a cărui redactare şi transmitere la guvern a fost susţinută de aleşii judeţeni prezenţi săptămâna trecută la şedinţa extraordinară de plen a Consiliului Judeţean Braşov:

Domnului Victor Ponta, Prim-Ministrul Guvernului României
Stimate Domnule Prim-Ministru,
Revenim la solicitarea noastră nr. 4330/16.04.2014, prin care vă adresam un apel de solidaritate cu nevoile persoanelor vârstnice din judeţul Braşov, pentru care dorim să asigurăm accesul gratuit la serviciul de transport în comun local şi intrajudeţean. Solicităm din nou sprijinul Guvernului în acest sens, dat fiind faptul că orice formă de ajutor acordată pensionarilor de către autorităţile publice reprezintă o măsură necesară pentru o categorie socială defavorizată, cu o situaţie materială precară, însă cu o pondere însemnată, care se apropie de 50% din totalul populaţiei judeţului nostru.
În urma numeroaselor solicitări venite din partea reprezentanţilor pensionarilor braşoveni, administraţia publică judeţeană îşi propune să facă toate demersurile necesare pentru rezolvarea acestei situaţii în favoarea persoanelor vârstnice.
Din păcate, bugetul alocat Judeţului Braşov de Guvern în acest an este aproape la acelaşi cuantum cu cel de anul trecut şi cu 20% mai mic decât cel din 2012, astfel că nevoile administraţiilor locale din judeţ sunt satisfăcute cu greu. Judeţul Braşov a primit, pentru 2014, 41 de milioane de lei din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit, bani pe care a trebuit să îi repartizeze tuturor localităţilor din Braşov şi care s-au dovedit de la bun început insuficienţi pentru soluţionarea problemelor deosebit de serioase cu care acestea se confruntă. Mai mult, o serie de fonduri, în cuantum de aproape 2 milioane euro, care ar fi trebuit să fie accesate de către judeţul nostru pentru reabilitarea de drumuri judeţene au fost redistribuite de către Guvern către alte domenii, fapt care a afectat şi mai mult bugetul judeţului.
În acest context, ne găsim în situaţia de a nu putea veni în întâmpinarea problemelor cetăţenilor de vârsta a treia din judeţul Braşov fără sprijinul financiar al Guvernului României şi vă adresăm respectuos rugămintea de a identifica şi a aloca sumele necesare în vederea asigurării gratuităţii transportului în comun pentru toţi pensionarii, la nivelul întregului judeţ Braşov.
În speranţa că veţi lua în considerare solicitarea noastră, vă mulţumim!
Cu stimă,
Aristotel Căncescu
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov

Vasile Zaharescu
Sindicatul Liber al Pensionarilor Braşov

Gros Constantin
Asociaţia Pensionarul Gros Constantin

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare