18.03.2009 BRAŞOV BE LIVE IT – Noul brand al judeţului lansat la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin

În această săptămână, la Berlin se desfăşoară Târgul Internaţional de Turism, cel mai important eveniment de acest gen din lume. Prin implicarea Consiliului Judeţean Braşov, a Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului şi a Agenţiei de Dezvoltare Durabilă, judeţul nostru este prezent cu un stand semnificativ în cadrul manifestării. De altfel, o delegaţie de oficialităţi braşovene în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, ia parte la evenimentele programate în cadrul Târgului de la Berlin.

Cu această ocazie a fost lansat noul brand turistic al judeţului Braşov: „BRAŞOV BE.LIVE IT”. Sintagma „BE.LIVE IT” se traduce prin „Fii şi Trăieşte Braşovul!”. Secundar, jocul de cuvinte astfel creat (BE.LIVE IT), devine fonetic „Believe it”, care stabileşte astfel promisiunea făcută turistului: „Crede în Braşov”.
Conceptul de promovare a judeţului Braşov ca destinaţie turistică se bazează pe un proces de cooperare cu experţi internaţionali în domeniul ecoturismului, al turismului cultural şi pe consultări cu istorici, etnografi, specialişti în marketing şi comunicare. Această iniţiativă în domeniul promovării turistice vine să completeze proiectele de dezvoltare a infrastructurii turistice iniţiate în judeţ de către Consiliul Judeţean: refacerea zidurilor vechii Cetăţi a Braşovului, dezvoltarea domeniului schiabil în Râşnov, Predeal şi Poiana Braşov, reabilitarea cetăţilor istorice Făgăraş, Râşnov şi Rupea, dezvoltarea Rezervaţiei de Zimbri de la Vama Buzăului, reintroducerea trenului de epocă pe traseul: Braşov - Cristian - Râşnov - Zărneşti, dezvoltarea bazei materiale de agrement din judeţ.
Proiectul identităţii turistice a judeţului Braşov este parte a unei ample strategii de dezvoltare care are ca şi obiectiv final stabilirea unei oferte turistice mature până în 2013.
 
Trebuie spus că la Berlin, Braşovul este prezent în standul oficial al României cu o suprafaţă de expunere generoasă. O parte a programului artistic desfăşurat la standul României este asigurat de către judeţul Braşov: patru artişti de muzică populară vor interpreta cântece tradiţionale reprezentative pentru judeţul nostru, iar o artistă braşoveană va confecţiona şi va expune păpuşi tradiţionale. În cadrul serii româneşti vor fi de asemenea degustate produse culinare tradiţionale din judeţul Braşov. Standul are şi un spaţiu închis destinat întâlnirilor delegaţiei oficiale din Braşov cu oficiali străini şi reprezentanţi ai industriei turistice din Germania.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare