30.05.2012 Bilanțul activității sportive susținute de Consiliul Județean în mandatul 2008-2012

Consilierul județean Dragoș Crăciun, președintele comisiei de sport, turism, tineret, protecţia mediului şi probleme ecologice, a prezentat bilanțul activității sportive susținute de administrația județeană în mandatul 2008 – 2012. El a precizat că sportul juvenil și cel de masă au fost sprijinite cu prioritate. În această perioadă au fost alocate fonduri totalizând aproximativ 4.000.000 lei, bani de care au beneficiat 20 de ramuri sportive printre care fotbal, baschet, handbal, tenis de câmp, karate sau rugby. Începând cu 2009, Consiliul Județean a premiat anual cei mai buni sportivi și antrenori ai județului Brașov, precum și gloriile sportului brașovean. Consiliul Județean a fost partener în organizarea unor competiții majore de nivel național și internațional precum Turneul Challenger și Turneul Futures la tenis de câmp. De altfel, în ultimii patru ani, sub egida instituției a fost organizat unul dintre cele mai importante turnee de tenis de câmp din calendarul Federației de Tenis, pentru copii și juniori de categoria I, dotat cu „Cupa Consiliului Județean Brașov”. De asemenea, administrația județului a organizat o competiție de patinaj artistic pentru copii și juniori, dotată cu „Cupa Consiliului Județean Brașov”.
„Cea mai importantă realizare a ultimilor ani este înființarea Clubului Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov, club care în mai puțin de un an a reușit să aducă sportului brașovean 10 medalii de aur, 3 de argint și 6 de bronz la diferite competiții naționale de baschet, lupte și atletism. Avem zece sportivi selecționați în loturile naționale care au participat la competiții naționale, europene și mondiale. De asemenea, am organizat un seminar cu tema «Soluții pentru redresarea sportului juvenil și a sportului de masă», în care cu ajutorul oamenilor de sport din Brașov am reușit să identificăm probleme și soluții pentru revigorarea sportului juvenil și de masă. Întâlnirea s-a finalizat printr-o scrisoare deschisă adresată Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Senat”, a precizat Dragoș Crăciun.
La rândul său, Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean, a amintit investițiile pe care administrația județeană le-a realizat în modernizarea și dotarea unor baze sportive importante – terenul și arena Liceului Sportiv, terenul și sala de sport a Colegiului Național „Andrei Șaguna”, Baza sportivă „Olimpia” și Complexul Agrement Tâmpa (care acum dispune de piscină, sală de fitness, teren de tenis, patinoar artificial și sală de bowling), toate acestea contribuind la creșterea interesului pentru sport în rândul brașovenilor de toate vârstele.
În ceea ce privește obiectivele pentru perioada următoare, sunt de amintit organizarea de competiții de anvergură județeană la atletism, șah, fotbal etc., sub egida „Sportul pentru toți la sate și orașe”;  organizarea de competiții naționale și internaționale pentru copii, juniori și tineret (tenis de câmp, șah, baschet, lupte etc.); alocarea de finanțări pentru Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011, în vederea creșterii performanțelor sportive și înființării de noi secții de performanță; sprijinirea cluburilor și asociațiilor sportive aflate în dificultate financiară; oferirea de gratuități la bazele sportive administrate de Consiliul Județean copiilor și juniorilor talentați, legitimați pentru performanță, care se confruntă cu dificultăți financiare; alocarea unui spațiu adecvat pentru redeschiderea Muzeului Olimpic Brașovean; participarea Consiliului Județean ca partener în organizarea unor competiții de interes național și internațional.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare