24.03.2009 Braşovul, premiat la Târgul Internaţional de Turism de la Berlin

În perioada 11-15 martie 2009 judeţul Braşov a fost prezent la cel mai important târg internaţional de turism – ITB Berlin 2009. Cu această ocazie, Braşovul şi-a prezentat noua imagine turistică, pe baza conceptului Braşov Be.Live It. Desk-ul Braşovului din cadrul standului României a atras aproximativ 4.000 de vizitatori pe perioada celor cinci zile. În paralel cu ITB, o delegaţie oficială din partea Consiliului Judeţean Braşov, formată din preşedintele Aristotel Căncescu şi consilierul judeţean Claudiu Coman, preşedinte al Comisiei de Relaţii Externe şi Dezvoltare Durabilă, a avut un program de întălniri cu omologi şi parteneri germani.

Prima zi a târgului a adus Braşovul în centrul atenţiei vizitatorilor din standul României. Având o suprafaţă de expunere de trei ori mai mare decât celelalte destinaţii din România, o echipă de opt persoane şi o varietate de materiale de promovare publicate în limbile germană şi engleză, Braşovul a fost bine pregătit pentru a se promova la cel mai înalt nivel. Reprezentanţii Ministerului Turismului şi-au exprimat aprecierea şi sprijinul pentru initiaţiva Braşovului. Peste 300 de persoane au vizitat pe parcursul celei de-a două zile de târg standul Braşovului. Deşi cei mai mulţi dintre aceştia au venit în interes profesional, în calitate de turoperatori, oameni de presă, consultanţi în domeniu sau specialişti în marketing, o mare parte au dorit să cunoască oferta turistică a Braşovului şi in interes personal, luând în considerare să viziteze România şi Braşovul în viitor. Printre vizitatori s-a aflat şi Doris Schmidts, Miss Germania 2009, născută la Braşov.
 
În paralel, delegaţia oficială a Braşovului s-a întâlnit cu Klaus Bochow, preşedintele Comisiei pentru Relaţii Internaţionale din Parlamentul Landului Brandenburg. În cadrul acestei întâlniri au fost purtate discuţii cu privire la schimburi de experienţă şi proiecte de cooperare între cele două regiuni. Alte întâlniri au fost purtate cu reprezentanţii Agenţiei de Promovare Turistică a Landului Brandenburg şi cu reprezentanţii Pro Agro, organizaţie specializată în promovarea agroturismului şi a produselor agricole din aceeaşi regiune. La aceste discuţii au participat şi turoperatori din judeţul Braşov, prezenţi la ITB alaturi de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului.
 
Pentru prezenţa în cadrul standului României, Braşovul a fost recompensat cu premiul doi pe Europa, de către Cologne Business School în cadrul secţiunii Best Exhibitor Awards. Criteriile pentru acordarea acestui premiu au fost design (prima impresie, creativitate, captarea atenţiei), media (prezenţa la stand, material informativ), servicii (personal, mâncare/băutură), specialităţi (activităţi, evenimente). În aceeaşi zi, delegaţia oficială a Braşovului a vizitat proiecte de infrastructură turistică din împrejurimile Berlinului şi din Landul Brandenburg, precum pistele turistice de ciclism şi cele de skate.

Ultima zi de târg a fost şi cea mai aglomerată. Peste 1.500 de persoane s-au arătat interesate de destinaţiile turistice şi unităţile de cazare din judeţul Braşov.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare