08.09.2011 Braşovul primeşte „Încredere” de la prietenii din Nürnberg

În perioada 7 – 30 septembrie 2011, la Bastionul Postăvarilor poate fi vizitată expoziţia de fotografie „Vertrauen – Încredere. 30 de confesiuni pentru oraşul prieten”. Sunt prezentate 30 de portrete fotografice ale celor mai importante personalităţi din viaţa politică, economică, socială şi culturală a oraşului Nürnberg, realizate de artiştii germani Simeon Johnke şi Maximilian Erl. Particularitatea expoziţiei este dată de faptul că feţele protagoniştilor sunt fotografiate de la o distanţă de doar 20 de centimetri, fapt care sugerează ideea de apropiere şi încredere. Astfel, vizitatorii pot face cunoştinţă cu oameni de frunte ai comunităţii din Nürnberg, în frunte cu primarul general al oraşului, dr. Ulrich Maly. „Apropierea este un semn de încredere. Prin urmare, o fotografiere ce presupune o  distanţă atât de mică între obiectivul camerei şi subiect reprezintă un gest aparte. «Actorii» Nürnbergului dăruiesc Braşovului încrederea lor – piatra de temelie simbolică pentru un parteneriat viitor”, au apreciat artiştii germani.
La vernisaj a participat Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, prezent în dublă calitate, aceea de susţinător şi promotor al parteneriatului dintre Braşov şi Nürnberg, dar şi de artist fotograf. „Am avut şi avem foarte multe colaborări cu comunitatea din Nürnberg. Îi cunosc şi îi apreciez pe cei care conduc administraţia oraşului. Acum două luni am avut Zilele României la Nürnberg şi cu toate că vremea nu a fost bună, am avut surpriza să vedem că pe parcursul a două zile s-au perindat la festivităţile noastre mii de persoane. Marea lor majoritate au fost români stabiliţi în Germania sau saşi născuţi pe meleagurile noastre. De circa doi ani am hotărât să susţinem toate acţiunile desfăşurate de administraţia din Nürnberg, deoarece este vorba despre o populaţie de circa 80 de mii de români sau saşi plecaţi din România care locuiesc în zona metropolitană a Nürnbergului. Este o comunitate puternică, de care administraţia locală ţine cont şi pe care noi dorim s-o sprijinim”, a spus Aristotel Căncescu.
Expoziţia a fost organizată de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului şi Clubul Economic German, cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare