21.10.2015 Braşovul, promovat pe piaţa turistică poloneză

Destinaţia turistică Braşov a fost promovată pe piaţa poloneză, în cadrul uneia dintre cele mai importante manifestări de profil din această ţară. Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov (APDT) a participat în perioada 15-17 octombrie, la cea de-a 26-a ediţie a Târgului internaţional de turism „Tour Salon” Poznań (Polonia), în standul Autorităţii Naţionale pentru Turism.
Pe lângă materialele tipărite, vizitatorii şi expozanţii au putut viziona două scurte filme de promovare oferite de artistul fotograf Claudiu Păduroiu. Meşterul popular braşovean Doina Nistor a prezentat păpuşi de colecţie, din material textil, îmbrăcate în costume tradiţionale româneşti. Prezenţa la această manifestare se înscrie în campania de promovare a României ca destinaţie turistică şi asigură o bună difuzare a informaţiei despre oferta turistică din ţara noastră, pe întreg teritoriul Poloniei.
Polonia este o piaţă dinamică, în creştere, reprezentând o oportunitate foarte bună pentru România în special pe segmentul turism activ şi de aventură, turism cultural şi circuite. Principalele destinaţii căutate de turiştii polonezi care călătoresc în România sunt oraşele din Transilvania (Braşov, Sibiu, Sighişoara), Maramureşul şi Bucovina, Delta Dunării şi Munţii Carpaţi. În perioada ianuarie-iulie s-au întregistrat de 194.863 sosiri ale turiştilor polonezi la punctele de frontieră, conform Institutului Naţional de Statistică.
România a fost prezentă la „Tour Salon” cu un stand de 50 mp în care au fost prezente, pe lângă APDT Braşov, șapte firme româneşti care au promovat circuite culturale, city break, turism activ şi de aventură, sejururi la Marea Neagră, precum şi oferte de iarnă. În ultima zi a manifestării, standul României a fost premiat de reprezentanţii organizatorilor şi ai industriei turistice poloneze pentru imaginea de ansamblu a standului, profesionalismul expozanţilor şi modul în care aceştia au interacţionat cu publicul.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare