- Consiliul Judeţean Braşov susţine mersul cu bicicleta şi dezvoltarea infrastructurii pentru acest mod de deplasare. Pentru a putea îmbunatăţi intermodalitatea la nivelul deplasărilor cu bicicleta, vă rugăm să completați chestionarul HINGE și să-l distribuiți tuturor celor interesaţi.
- Consiliul Judeţean Braşov anunţă intenţia de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Judeţean (PATJ) Braşov, aprobat cu Hotărârea Consiliului Judeţean Braşov nr. 198 din 8 iulie 2005.
- Judeţul Braşov, titular al proiectului „STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC CLĂDIRI ȘI INFRASTRUCTURĂ ANEXE LA AEROPORTUL INTERNAȚIONAL BRAȘOV”, anunță luarea deciziei etapei de încadrare „continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare” pentru proiectul menționat.
- Comunicatul privind evaluarea proiectelor sportive – Federații sportive naționale, etapa I de evaluare pentru anul 2022
- În atenţia instituţiilor din subordinea CJ Braşov: Potrivit HCJBv nr. 173/2015, şedinţele ordinare ale CJBv se vor desfăşura, de regulă, în ultima săptămână a fiecărei luni. Vă rugăm ca până la data de 5 a fiecărei luni să ne transmiteţi referatele dvs. în vederea elaborării proiectelor de hotarări.
- În conformitate cu prevederile Legii nr. 317/28.12.2021 privind bugetul de stat, ale Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale actualizată şi ale OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, preşedintele CJ Braşov prezintă Proiectul bugetului Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022.
- Anunţ de revizuire a acordului de mediul pentru proiectul „Modernizare DJ102G Victoria – Viştişoara, km 0+900-9+900 şi Modernizare DJ 108B 105B – Mănăstirea Brâncoveanu – Valea Sâmbetei, km 0+000 – 1+400”
- Anunt privind intentia de elaborare a documentatiei actualizare plan urbanistic zonal "Aeroportul International Brasov-Ghimbav"
- Proiectul ”România crește cu tine!”
- Anunț dezbatere publică privind proiectul de hotărâre pentru aprobarea inițierii procedurii de desființare a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Brașov prin reorganizare ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie
- Programul de Investiţii al Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2022 - Proiect.
12.10.2017 CJ Brașov, prezență activă la Conferința Părților din cadrul Convenției Carpatice, care se desfășoară în Ungaria
Județul Brașov alături de Ministerul Turismului reprezintă Platforma Carpatică pentru Turism Durabil - Centrul România la cea de-a cincea Conferință a Părților din cadrul Convenției Carpatice (COP5), eveniment ce are loc o dată la trei ani și care anul acesta se desfășoară la Lillafured, Ungaria, în perioada 10-12 octombrie. Întâlnirea este organizată în două părți: segmentul tehnic, vizând prezentarea demersurilor făcute în cadrul Convenției Carpatice în domeniile: schimbări climatice, biodiversitate, agricultură durabilă, managementul durabil al pădurilor, turism durabil, moștenire culturală, transport durabil, educație și conștientizare, cooperarea cu alte instituții și programe europene, precum și definitivarea deciziilor ce urmează a fi aprobate în partea a doua; segmentul ministerial, vizând aprobarea deciziilor COP5, stabilirea deciziilor viitoare la nivelul lanțului Carpatic, adoptarea și semnarea Protocolului pe Agricultură Durabilă și Dezvoltare Rurală, la care și România aderă.
Consiliul Județean Brașov este reprezentat la această întrunire de managerul public Alina Szasz, care a susținut o prezentare despre Platforma Carpatică pentru Turism Durabil (CSTP) - Centrul România și demersurile făcute de la înființarea lui până în prezent.
Activitățile CSTP - Centrul România
Implicarea Consiliului Județean Brașov în Convenția Carpatică pe domeniul turismului durabil a început prin parteneriatul încheiat cu Ministerul Turismului, în octombrie 2016, în vederea implementării Protocolului pentru Turism durabil și a Strategiei acestuia.
În luna noiembrie 2016 a început o campanie de conștientizare a prevederilor Strategiei și Protocolului pentru Turism Durabil al Convenției Carpatice în rândul instituțiilor publice și al ONG-urilor. CSTP - Centrul România a fost oficial deschis la Brașov în mai 2017 și funcționează prin doi angajați de la Consiliul Județean și trei reprezentanți de la Ministerul Turismului. O lună mai târziu, CSTP - Centrul Romania a organizat o întâlnire cu toate cele 27 de consilii județene și cu cele 7 agenții de dezvoltare regională de pe Lanțul Carpatic din România, pe tema colaborării pentru punerea în aplicare a prevederilor Convenției Carpatice și crearea unei rețele de parteneri și proiecte în dezvoltarea turismului durabil. În august 2017, în cadrul unei sesiuni de instruire susținute de Michael Meyer, oficial al European Tourism in Europe (ETE), echipa CSTP - Centrul România a contribuit la elaborarea unui program de lucru pentru următorii trei ani și a unui format unitar de raportare anuală către Grupul de Lucru pentru Turism prin cadrul Secretariatului Convenției Carpatice, documente care au fost agreate de țările membre ale Convenției Carpatice, la întrunirea de la Brașov, din perioada 12-14 septembrie 2017.
Potrivit Alinei Szasz, pentru CSTP - Centrul România urmează continuarea campaniei de conștientizare asupra Convenției Carpatice, organizarea următoarei întâlniri a Grupului de Lucru pe Turism coordonat de Ministerul Turismului (National Tourism Task Force - NTTF), într-una din zilele Târgului de Turism al României din perioada 16-19 noiembrie 2017, precum și participarea la o întâlnire cu celelalte centre din cadrul CSTP (Ucraina și Polonia) pentru alocarea sarcinilor asumate prin programul de lucru pentru următorii trei ani și identificarea de posibile proiecte comune și surse de finanțare.
Evenimente în desfășurare
Live stream ședința Plen CJ Brașov
Descărcare stema Județului Brașov
Brașov Tourism App

Harta Interactivă a Județului Brașov

Agenda anuală a evenimentelor culturale și sportive din Județul Brașov

Chestionar privind satisfacția clienților

Galerie Foto - click aici






