30.07.2015 CJ Brașov sprijină „Festivalul Internațional de Teatru Amalgam”

Consiliul Județean Brașov sprijină inițiativa Fundației Amfiteatru care va derula în această toamnă proiectul „Festivalul Internațional de Teatru Amalgam”, co-finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, prin programul „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”.
Acest proiect are ca scop încurajarea dialogului multicultural și promovarea diversității printr-un produs cultural nou, Festivalul de teatru „Caleido”, axat pe diversitatea culturală a comunităților etnice din România. Prin intermediul festivalului, Fundația Amfitreatru își propune să crească gradul de informare și conștientizare privind identitatea culturală a minorităților etnice din România, să demonteze stereotipurile și prejudecățile legate de etnie și să promoveze multiculturalismul.
Prima ediție a festivalului va avea loc în perioada 16 – 20 noiembrie 2015, la București. Organizatorii vor cuprinde în program 20 de piese de teatru grupate în jurul a trei teme importante: identitatea percepută de femei din diferite culturi, imigranții și grupurile dezavantajate.
Instituțiile de spectacol și nucleele artistice de amatori sau profesioniști din întreaga țară sunt invitate să se înscrie în festival. Condiția este ca spectacolele să respecte unul sau mai multe din criteriile stipulate în proiect: să aibă în componență actori care fac parte dintr-o minoritate etnică; să fie vorba despre piese de teatru scrise de dramaturgi care aparțin unei minorități etnice; regizorii spectacolelor să provină dintr-o minoritate etnică; spectacolele să se joace în limba unei minorități etnice.
Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul
www.fundatia-amfiteatru.ro

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare