29.06.2015 CJ pregătește lista evenimentelor culturale sub egida „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii”

Consiliul Județean va definitiva lista evenimentelor culturale care se vor desfășura sub egida proiectului „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, a anunțat vicepreședintele CJ Mihail Veștea. Fiecare instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean va propune evenimentele prioritare, de anvergură și de impact comunitar, iar conducerea CJ împreună cu comisia de cultură le va aviza și le va înainta Asociației „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii”, spre a fi cuprinse în calendarul cultural. „Am avut discuții în cadrul Asociației, în care membri fondatori sunt Consiliul Județean, Primăria Brașov și Agenția Metropolitană. Considerăm Primăria Brașov lider de proiect, dar și noi vom avea un aport concret. În afară de contribuția de 50.000 de lei pe care am aprobat-o în plen, am decis ca săptămânal să avem ședințe cu membrii comisiei de cultură și cu directorii instituțiilor publice de cultură aflate sub autoritatea Consiliului Județean, pentru a ne defini rolul și aportul instituțional în acest proiect”, a explicat vicepreședintele CJ.
El apreciază proiectul „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii” ca fiind unul extrem de important, fapt pentru care administrația județeană a aprobat în unanimitate, încă din 2013, participarea la demersurile privind obținerea de către orașul nostru a titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. „Instituțiile de cultură pe care le coordonăm sunt foarte importante și au un rol major în viața culturală a Brașovului. Acolo avem specialiști foarte bine pregătiți, astfel încât și ei pot avea o contribuție importantă la tot ceea ce înseamnă acest proiect. Ne vom implica pe partea de pregătire a documentației și pe partea de organizare de evenimente. Evenimentele culturale pe care le considerăm prioritare se vor desfășura de acum înainte sub egida proiectului”, a menționat Mihail Veștea.
În opinia sa, indiferent care va fi rezultatul final al concursului național privind desemnarea orașului – Capitală Europeană a Culturii, „este important să poziționăm domeniul cultural pe un loc cât mai înalt în ochii opiniei publice și să avem o strategie pe cultură”. În acest sens, la nivelul Consiliului Județean a fost aprobată în bugetul pe 2015 suma de 500.000 de lei pentru realizarea unei strategii pe cultură a județului Brașov. Conducerea executivului CJ a discutat cu specialiști din București care să facă un audit în privința documentelor strategice existente în momentul de față în domeniul cultural, pentru a putea demara realizarea strategiei și planului de acțiune care, bineînțeles, vor ține seama cu prioritate de proiectul „Brașov 2021 – Capitală Europeană a Culturii”. 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare