25.04.2013 COMUNICAT DE PRESĂ

Comunicatul Agenției Naționale de Integritate este o făcătură politică, un act menit să mă discrediteze pe mine și pe ceilalți colegi și să ne prejudicieze imaginea, nefiind bazat pe fapte reale care să fi generat cu adevărat situații de incompatibilitate.
În primul rând, conform Legii 215 a administrației publice locale președintele consiliului județean este reprezentantul comunității. Era firesc să fiu cooptat în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul SC Apă-Canal SA Sibiu, o structură care stabilește politica de dezvoltare și de modernizare a rețelelor de apă, având în vedere că nimeni nu cunoaște mai bine aceste probleme decât reprezentantul comunității. Nu cred că ar fi fost normal ca administrația județeană să aibă în AGA un instalator din cadrul Consiliului Județean Brașov.
În al doilea rând, am devenit membru al AGA în urma unei hotărâri a Consiliului Județean Brașov emisă cu unanimitate de voturi. Tot Legea 215 mă obligă să pun în aplicare hotărârile plenului. Dacă ar fi existat elemente de ilegalitate în respectiva hotărâre, prefectul ar fi trebuit să le sesizeze și aceasta să fi fost atacată în contencios, lucru care nu s-a întâmplat.
Reaua intenție a celor de la ANI este cu atât mai vizibilă cu cât, într-un răspuns la o adresă primită de la această instituție, pe lângă argumentele menționate deja am precizat că din lipsă de timp nu am participat la nicio ședință a AGA, deci nu puteam să devin incompatibil decât dacă aș fi comis o faptă. Or eu nu am participat la ședințele AGA, lucru unor de verificat din procesele-verbale, dar pe care cei de la ANI nu l-au făcut. Funcționarii ANI au acționat ca niște simpli birocrați și nu au întreprins absolut nicio verificare.
Mai mult decât atât, participarea mea în AGA nu a fost niciodată remunerată, deci nu se pune problema unor avantaje materiale care să fi decurs din calitatea de membru al AGA. De asemenea, nu am niciun interes personal în domeniul respectiv (rețele de apă și canalizare).
Pentru mine este clar că în acțiunea ANI avem de-a face cu plata unor polițe politice, dacă vedem persoanele intrate în atenția inspectorilor de integritate. Nu cred că am fost eu miza lor, dar Klaus Johannis, care are o imagine foarte bună la nivel național, este în mod cert o țintă.
Practic, în situații de incompatibilitate sunt sute de primari din întreaga țară, în spețe identice sau asemănătoare. Faptul că doar noi am intrat în colimatorul ANI este încă o dovadă că această instituție acționează în mod discreționar și are de plătit anumite polițe politice.
Deocamdată mă gândesc dacă voi acționa ANI în judecată pentru faptul că mi-a prejudiciat imaginea.
Aristotel Căncescu
Președintele Consiliului Județean Brașov

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare