02.02.2015 COMUNICAT DE PRESĂ

Având în vedere faptul că în presa locală au apărut anumite informații, nu tocmai exacte, referitoare la comunicarea instituțională dintre Instituția Prefectului Județul Brașov și Consiliul Județean Brașov, vă precizăm următoarele:
Relația instituțională a Consiliului Județean Brașov cu Instituția Prefectului este una foarte bună. Ordinele Prefectului privind convocarea ședințelor de îndată ale Consiliului Județean Brașov au venit întotdeauna în cel mai scurt timp posibil, după ce Instituția Prefectului a primit comunicările de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Mai mult decât atât, conducerea Instituției Prefectului s-a interesat permanent asupra stadiului în care se află transmiterea soluțiilor de la Înalta Curte, astfel încât să se găsească cea mai bună variantă pentru a se menține continuitatea în activitate a Consiliului Județean Brașov. Nu „ordinele de prefect privind suspendarea preşedintelui au venit cu întârziere, din cauza  procedurilor juridice” – cum incorect s-a menționat într-un articol de presă, ci procedurile juridice, care trebuie respectate și țin de o anumită succesiune legală, au condus la apariția unor anumite întârzieri.
Nu este vina niciunei instituții pentru situația creată. Subliniem încă o dată implicarea totală a Instituției Prefectului în deblocarea activității de la Consiliul Județean Brașov, în condițiile legii, întârzierile inerente fiind datorate exclusiv aspectelor procedurale care trebuie respectate.
Claudiu Coman
Vicepreședinte Consiliul Județean Brașov

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare