14.08.2015 Campanie de susținere a construirii Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav

Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov se alătură demersului de susținere a continuării investițiilor și finalizării lucrărilor de construire a Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav. Realizarea obiectivelor propuse în strategia de dezvoltare a județului Brașov pentru peroada 2013-2020-2030 depinde în mod esențial de accesibilitatea în județ a investitorilor, a turiștilor, a mediului economic. Brașovul este principalul motor de dezvoltare a regiunii și datorită faptului că o serie de firme cu capital străin sunt prezente aici. Tergiversarea construirii aeroportului și a autostrăzilor care să lege Brașovul de restul țării prezintă riscul major ca acești investitori să decidă relocarea activității în zone sau țări cu infrastructură de transport mai bună. Mediul de afaceri din Brașov, Covasna și Harghita solicită imperativ rezolvarea accesibilității în zona Brașov, pentru a-și păstra avantajele competitive, după cum reiese din rezultatele chestionarelor care au stat la baza studiului realizat de către Facultatea de Științe Economice a Universității „Transilvania” pentru definirea necesarului de transport cargo al viitorului aeroport.
În acest sens, pe site
www.addjb.ro au fost postate întrebările:
1. Considerați că Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav este indispensabil dezvoltării Brașovului și Regiunii Centru?
2. Considerați că Guvernul ar trebui sa finanțeze realizarea acestui obiectiv?
Răspunsul brașovenilor va fi anexat demersurilor ce vor fi făcute de către autorități, în vederea elaborării unor propuneri legislative privind continuarea construirii aeroportului.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare