20.10.2009 Campionul mondial Rareş Dumitrescu şi antrenorul Mihai Covaliu, premiaţi de CJ

Dublul medaliat mondial, sabrerul braşovean Rareş Dumitrescu, şi antrenorul său, Mihai Covaliu, au fost premiaţi în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean. Aleşii judeţeni i-au aplaudat în picioare pe cei doi performeri, care s-au întors de la Campionatul Mondial de scrimă din Antalya – Turcia cu două titluri: vicecampion mondial la individual, prin Rareş Dumitrescu, şi medalia de aur la sabie pe echipe. Performanţele lor excepţionale au fost răsplătite cu distincţii de excelenţă şi câte un premiu în valoare de 3.000 de lei. Sportivii au luat cuvântul în plenul şedinţei şi au adresat mulţumiri pentru recunoaşterea şi aprecierea primite din partea administraţiei judeţene. „Gestul făcut de Consiliul Judeţean este un gest de preţuire. Pentru noi este foarte important că lumea se bucură de rezultatele noastre şi ne apreciază ca braşoveni”, a spus antrenorul Mihai Covaliu. La rândul său, Rares Dumitrescu  a afirmat: „Faptul că aleşii judeţeni s-au ridicat în picioare să ne aplaude ne-a conferit un sentiment deosebit, deoarece contează foarte mult să vedem că munca ne este apreciată şi că nu suntem 11 luni pe an plecaţi de acasă în cantonamente şi nu facem 5-6 ore de antrenament pe zi de pomană”.

Iniţiativa acordării acestor distincţii i-a aparţinut consilierului judeţean Dragoş Crăciun, preşedintele comisiei de sport din cadrul forului deliberativ. „În momentul în care am văzut că sportivii noştri au obţinut titlul mondial pe echipe şi cel de vicecampion mondial la individual, am iniţiat proiectul de hotărâre, am vorbit cu colegii mei din comisie, cu domnul preşedinte Căncescu şi am hotărât să acordăm această distincţie de excelenţă celor doi mari performeri ai României”, a menţionat Dragoş Crăciun.
Mihai Covaliu este un antrenor fericit, care are numai cuvinte de laudă la adresa elevului său: „Rares e foarte muncitor, a înţeles ce trebuie să facă şi, ca dovadă, a reuşit acea răsturnare spectaculoasă de scor în finala mondială pe echipe, pe care mulţi o comparau cu un record mondial la atletism. Ca antrenor mi-a fost mult mai greu acum decât atunci când eram sportiv. Emoţiile au fost mult mai mari, dar e bine că totul s-a terminat cu bine”. Rares Dumitrescu  nu este la prima performanţă răsunătoare. El are în palmares titluri de vicecampion şi campion european, urmându-l îndeaproape pe antrenorul său în privinţa rezultatelor. „Este un sentiment deosebit să câştigi o medalie mondială. Mulţi spuneau că va fi foarte greu pentru cineva să egaleze performanţele lui Mihai Covaliu. Eu sunt abia la jumătatea drumului, mai am de câştigat titluri la Jocurile Olimpice şi sper că voi reuşi. Dacă ne vom pregăti la fel de bine cum am făcut-o până acum, eu cred că va fi bine”, a declarat Rares Dumitrescu.

Pentru cei doi performeri braşoveni, încheierea Campionatului Mondial a coincis cu debutul ciclului olimpic ce va culmina cu Olimpiada din 2012, care va avea loc la Londra. „A fost foarte bine că am reuşit aceste performanţe, deoarece este important la început de ciclu olimpic să pleci cu avânt puternic, aşa cum am plecat noi. Avem un avantaj pentru ceea ce va urma”, a adăugat Mihai Covaliu. În opinia sa, se dovedeşte că la Braşov este cea mai importantă şcoală de scrimă din ţară: „Sperăm ca şi în continuare oraşul nostru să dea ţării şi lumii nu numai scrimeri, ci mari sportivi la toate disciplinele. Aici este un loc foarte prielnic pentru a face sport de înaltă performanţă”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare