09.03.2015 Ce proiecte sunt pe lista de investiții a Consiliului Județean

Odată cu aprobarea bugetului propriu, Consiliul Județean (CJ) Brașov a definitivat lista investițiilor programate pentru acest an. Este vorba atât despre proiecte aflate în derulare și care vor beneficia în continuare de finanțate asigurată din bugetul județean, cât și despre lucrări noi, foarte necesare instituțiilor din subordinea CJ.
Lucrări și dotări la spitale
Unul dintre cele mai importante proiecte este cel de reabilitare a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov prin consolidarea și reamenajarea Corpului B. Este vorba despre o investiție a cărei valoare totală ajunge la 27,1 milioane de lei, din care 7,9 milioane de lei au fost aprobate în bugetul pe 2015. Totodată, celui mai important spital al județului Brașov îi vor reveni peste 2,2 milioane de lei pentru dotări independente (microscoape, aparat radiologie mobil, aparat anestezie, electrocardiografe, paturi, tărgi etc). La Spitalul Clinic de Copii s-au prevăzut fonduri destinate actualizării studiului de fezabilitate pentru eficientizarea energetică a clădirii (10.000 lei), dar și pentru executarea reparațiilor capitale la Ambulatoriul de specialitate (50.000 lei), și la secțiile de ORL și Ortopedie (350.000 lei). La Spitalul de Boli Infecțioase vor fi finanțate proiectarea și execuția modernizării spațiilor și saloanelor acestuia, o investiție de 2 milioane de lei. De asemenea, sunt în plan realizarea Ambulatoriului (600.000 lei) și a stației oxigen medical (200.000 lei), anveloparea clădirii (365.430 lei) și realizarea unor dotări independente (150.000 lei). La Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Ioan Sbârcea” sunt prevăzute pentru anul în curs dotări în valoare de 116.000 lei. Și Spitalul de Pneumoftiziologie va beneficia de o finanțare de 25.000 lei pentru expertiza DALI extindere, modernizare și dotare Ambulatoriu.
Un milion de lei pentru Cetatea Feldioara
În acest an vor continua lucrările  de consolidare, restaurare și punere în valoare a Cetății Feldioara, pe care primăria din localitate le realizează cu cofinanțarea CJ. Întregul proiect se cifrează la 15,3 milioane de lei, iar în 2015 va fi alocat un milion de lei. Un alt proiect vizează implementarea unor sisteme de supraveghere video a traficului rutier pe drumurile de intrare/ieșire din județ, în cadrul proiectului „Brașovul, județ al siguranței rutiere”. Acestea vor costa 270.000 lei.
Studii pentru modernizarea infrastructurii
CJ Brașov va realiza studiul de fezabilitate pentru Sistemul de Management Integrat al deșeurilor (estimat la 200.000 lei), dar și studiile de fezabilitate, expertizele tehnice și documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru modernizarea drumurilor județene (899.000 lei). În plus, Consiliul Județean va finanța Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu 75.000 de lei, bani din care vor fi realizate studiile de fezabilitate pentru construirea unor case de tip familial la Brădet și Victoria și restructurarea Complexului de Servicii „Măgura” Codlea și Centrului de Plasament „Casa Ioana” Rupea. Și Muzeul de Etnografie va beneficia de finanțarea studiului de fezabilitate pentru extinderea clădirii Muzeului Etnografic Săcele.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare