10.12.2013 Cei mai buni sportivi brașoveni, premiați de CJ

Ca în fiecare an, Consiliul Județean Brașov i-a premiat pe cei mai buni sportivi ai județului la toate categoriile de vârstă, dar și pe antrenorii lor. La inițiativa consilierului județean PNL Dragoș Crăciun, șeful comisiei de sport din cadrul CJ, în cadrul ședinței extraordinare de plen desfășurate ieri, sportivii care au făcut cinste Brașovului în 2013 și cei care-i pregătesc au fost recompensați cu diplome și premii în bani. Stabilirea celor mai valoroși competitori ai Brașovului a fost făcută pe baza unui sondaj la care au participat ziariștii sportivi.
Patru sportivi și patru antrenori
Astfel, cel mai bun senior al Brașovului a fost desemnat halterofilul Ghișoiu Adrian, legitimat la CSM Brașov. El este vicecampion european, triplu campion național la seniori și dublu campion național la tineret, fiind antrenat de Ludovic Orban. Sportivul și antrenorul său au primit câte 2.500 de lei. La categoria Tineret a fost premiat Ștefan Rareș Ion, de la CSU Brașov, care concurează la pistol liber, standard și aer comprimat. El are în palmares titlurile de dublu campion național, dublu vicecampion național, medaliat cu bronz la Campionatul Național și la Cupa României. Sportivul și antrenoarea sa, Bălan Cristina Elena, au primit câte 2.000 de lei. La categoria Juniori, cel mai bun sportiv al anului este Caia Mădălina, de la CS Țara Bârsei 2011 Brașov, dublă campioană națională și vicecampioană națională la lupte libere, antrenată de Albu Horațiu. Sportiva și antrenorul ei au fost răsplătiți cu câte 1.500 de lei. La categoria Copii a fost premiată patinatoarea Ștefan Cristina, de la CSU Brașov, campioană națională la patinaj artistic pe gheață, câștigătoare a Cupei României la patinaj artistic și deținătoare a titlului de campioană mondială pe role. Ea și antrenoarea Ancuța Luminița au primit din partea Consiliului Județean câte 1.000 de lei.
Rareș Dumitrescu, premiat la retragerea din activitate
Un moment festiv cu totul special în cadrul ședinței Consiliului Județean a fost premierea sabrerului Rareș Dumitrescu, unul dintre cei mai valoroși campioni brașoveni din toate timpurile, care și-a anunțat retragerea din activitatea competițională. El a primit un premiu pentru întreaga activitate sportivă, în valoare de 4.000 de lei, alături de o diplomă de merit, ca semn de prețuire și respect pentru modul exemplar în care a reprezentat județul Brașov și România la cele mai importante concursuri de scrimă din lume și pentru performanțele excepționale pe care le-a obținut. Amintim faptul că Rareș Dumitrescu este vicecampion olimpic en-titre la sabie (2012), campion mondial cu echipa (2009), vicecampion mondial la individual (2009), campion european cu echipa (2006), vicecampion european (2009), vicecampion european (2012) și medaliat cu bronz la Campionatul Mondial (2010) și Campionatul European (2005). Rareș Dumitrescu a mai obținut 35 de clasări pe podium la Cupe Mondiale și Grand Prix-uri, precum și 14 titluri de Campion Național la sabie individual și cu echipa.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare