16.12.2011 Cei mai buni sportivi și antrenori brașoveni, premiați de CJ

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Brașov, care a avut loc vineri, 16 decembrie 2011, au fost premiați sportivii brașoveni care s-au remarcat pe parcursul acestui an la competiții naționale și internaționale, alături de antrenorii lor. Patru sportivi și trei antrenori au fost recompensați cu diplome și premii în bani, cu toții primind aplauze din partea aleșilor județeni. Această inițiativă, aprobată în unanimitate, a venit din partea consilierului județean Dragoș Crăciun, președintele comisiei de sport, și a devenit deja o tradiție.
Cea mai bună sportivă la categoria copii a fost desemnată Caia Mădălina (CS Țara Bârsei 2011 Brașov), dublă campioană națională la lupte, categoria 57 kg, antrenată de Horațiu Albu.
La categoria juniori (14-18 ani), cel mai valoros sportiv al anului este George Gabor (CS Țara Bârsei 2011 Brașov), elev al aceluiași Horațiu Albu. În palmaresul său sunt incluse titlurile de cvadruplu campion național la lupte, categoria 50 kg, vicecampion național, ocupant al locului trei la Cupa României, al locului șapte la Campionatul European (cea mai bună clasare a României la această competiție) și al locului nouă la Campionatul Mondial.
La categoria tineret (18-20 de ani) a fost premiat „pistolarul” Ion Ștefan Rareș (CSU Brașov). El este cvatruplu campion național la glonț și pistol cu aer comprimat (10 m) seniori și juniori, este câștigătorul titlului la proba de glonț (juniori), ocupant al locului întâi la Cupa României – proba de pistol cu aer comprimat și pistol liber (50 m), și al locului șase la Campionatele Europene de glonț și pistol liber 60 de focuri juniori. De asemenea, Ion Ștefan Rareș, antrenat de Cristina Bălan, a câștigat trei locuri I la Concursul internațional de pistol cu aer comprimat „InterShoot den Haag”.
Halterofilul Ghișoiu Adrian (CSM Brașov), antrenat de Ludovic Orban a fost desemnat cel mai bun senior brașovean. Palmaresul său din acest an cuprinde trei titluri de campion național la tineret, o medalie de aur la Campionatul Național de seniori, două medalii de argint la Campionatul Național de seniori și două medalii (argint și bronz) la Campionatele Europene de tineret. Sportivii și antrenorii brașoveni au primit premii în bani totalizând zece mii de lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare