05.09.2019 Cetatea vie - Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg – Feldioara

 Cetatea vie - Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg – Feldioaraeste un proiect cultural derulat de Primăria Feldioara şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov, care se va desfăşura ȋn perioada 7-8 septembrie 2019, ȋn Cetatea medievală Marienburg, la Feldioara.

Vor fi două zile pline de evenimente cu acces liber (expoziţii, concerte de fanfară și muzică medievală, ateliere de meșteșuguri, șezătoare, povești și legende locale, teatru pentru copii, spectacole de animaţie medievală, proiecţii) care au rolul de a trezi la viaţă o cetate aflată pȃnă de curȃnd în ruină, de a atașa comunitatea locală de acest loc care a dobȃndit un nou sens, devenind un spaţiu viu din punct de vedere cultural, cu o ofertă culturală vastă și diversă, şi nu în ultimul rând de a promova din punct de vedere turistic Feldioara - o nouă destinaţie ȋn inima Romȃniei.

Activităţile proiectului se vor derula ȋn perioada ȋn care ȋn localitate se desfășoară festivalul „Cavalerii Teutoni se ȋntorc ȋn Cetatea Feldioara”, eveniment cu tradiție aflat la cea de-a IX-a ediţie.

Proiectul beneficiază de finanţare ȋn cadrul programului judeţean pentru finanţare nerambursabilă din bugetul propriu al Judeţului Brașov a proiectelor culturale pe anul 2019 – beneficiari de drept public. Astfel, din bugetul total al proiectului de aproximativ 20.000 lei, 15.000 lei sunt finanţaţi de Consiliul Judeţean Brașov, iar diferenţa de Primăria Feldioara.

Cetatea vie – Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg - Feldioara” este evenimentul așteptat cu nerăbdare de localnici și turiști deopotrivă, care va însufleți străvechea cetate, readusă la viață în urma unui amplu proiect de restaurare realizat de Consiliul Județean Brașov și introdusă, exact cu un an în urmă, în circuitul turistic.

Cetatea Feldioara contribuie, alături de toate celelalte obiective din judeţ la creşterea turismului în judeţul Braşov. În ultimii ani, Braşovul a devenit principala destinaţie turistică a României, iar acest lucru se datorează, în primul rând, administraţiilor locale, care au ştiut să valorifice patrimoniul cultural. Mai mult decât atât, au ştiut să creeze evenimente, să dea culoare locurilor. Agenda culturală a localităților din județ se îmbogățește de la an la an, iar Consiliul Județean Brașov sprijină - începând din acest an - autoritățile administrației publice locale, prin intermediul unui program de finanțare distinct, bugetul total alocat fiind de 450.000 lei” a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.

 

 

Programul detaliat al evenimentelor este următorul:

Cetatea vie - Zilele porţilor deschise ȋn Cetatea Marienburg – Feldioara

 

Sȃmbătă, 7 septembrie 2019

9:00 – 20:00 Vizitarea expoziţiilor din turnurile Cetăţii ȋn prezenţa"Cavalerilor de Marienburg"

11:00   Concert de Fanfară

12:00   Atelier de povești și legende locale susţinut de Carmen Murășan, ghid turistic

13:00-16:00  Șezătoare la Feldioara

14:00-17:00  Atelier de meşteşug şi artă „Tehnici vechi de scriere” cu Victoria Ţăroi, artist vizual

15:45  Jonglerii cu steaguri, Stegarii Artgotica 

21:00  Asediul teutonilor” - Spectacol de Videoproiecţie. Artgotica

 

Duminică, 8 septembrie 2019

9:00 – 18:00 Vizitarea expoziţiilor din turnurile Cetăţii ȋn prezenţa"Cavalerilor de Marienburg".

11:00  Pinocchio – Spectacol de teatru medieval pentru copii cu Teatrul Strada

14:00-17:00  Atelier de meşteşug și artă - Modelaj ȋn lut cu Decebal Ţăroi, artist vizual

17:00 Concert de muzică medievală cu ERRO – Georgia Gulea (nai) și Naneș Ioan – Lucian (chitară)

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare