03.07.2015 Cinci ansambluri de peste hotare sunt prezente la Festivalul „Garofița Pietrei Craiului”

Astăzi, la Consiliul Județean a avut loc primirea oficială a delegațiilor străine prezente la cea de-a noua ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Garofița Pietrei Craiului”, organizat de Centrul Cultural „Reduta”. Acest eveniment, menit să promoveze cultura tradițională a țărilor din zona Balcanilor, se desfășoară sub egida proiectului „Brașov 2012 – Capitală Europeană a Culturii” și este onorat de prezența a cinci ansambluri de peste hotare: Ansamblul folcloric „Ivo Lola Ribar” din Serbia, Ansamblul folcloric „Šamac” din Bosnia-Herțegovina, Ansamblul folcloric „Kanareyka” din Ucraina, Grupul de dansuri „Berény” din Ungaria și Ansamblul folcloric „Kryoneri” din Grecia. România este reprezentată de Ansamblul folcloric „Poienița” al Centrului Cultural „Reduta”.
Artiștii au fost întâmpinați de vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Mihail Veștea, de consilierul județean Carol Ambrus, președintele comisiei de cultură din cadrul forului județean, alături de Marius Cisar, directorul Centrului Cultural „Reduta”, și Adrian Vălușescu, șeful Serviciului pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale. „Ne bucurăm și suntem onorați să vă avem în mijlocul nostru. Sperăm să vizitați cât mai multe locuri frumoase din județul Brașov și să transmiteți în țările dvs. mesajul nostru de prietenie, deschiderea noastră pentru stabilirea unor relații de colaborare și ospitalitatea românească. Consiliul Județean sprijină instituțiile de cultură și de la un an la altul alocă fonduri tot mai mari organizării și promovării cât mai multor evenimente de impact pentru comunitate”, a menționat vicepreședintele CJ. El a vorbit și despre demersurile autorităților locale și județene pentru obținerea de către Brașov a titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2012.
Festivalul se va desfășura pe parcursul a trei zile, fiind programate spectacole la Făgăraș, Predeal și Brașov. Scopul evenimentului este acela de a promova cultura tradițională a țărilor participante, de a crea o punte de legătură și un schimb cultural între ansamblurile invitate, de a asigura integrarea culturii tradiționale a poporului nostru în spațiul european, dar și de a prezenta oaspeților istoria, cultura și frumusețile naturale ale Brașovului.
Program:
Vineri, 3 iulie – Făgăraș
Ora 18:00 – Spectacol folcloric Cetatea Făgăraș
Sâmbătă, 4 iulie – Predeal
Ora 18:00 – Spectacol folcloric Piața Gării
Duminică, 5 iulie – Brașov
Ora 17:00 – Spectacol de Gală Piața Sfatului

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare