12.10.2012 Cinci laptopuri de la ATOP pentru echipajele de poliție

Cinci laptopuri extrem de performante, cu o memorie foarte puternică și o capacitate mare de stocare a datelor au intrat recent în posesia polițiștilor brașoveni, grație implicării și sprijinului logistic acordat Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov de către Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP). (www.anatop.ro)  Valoarea investiției a fost de 17.000 de lei, bani alocați din bugetul ATOP.  Laptopurile sunt necesare pentru dezvoltarea capacității operative a structurilor de intervenție și întărirea gradului de siguranță publică a cetățenilor. Ele vor fi utilizate de echipajele mobile în misiunile operative. Cu ajutorul lor, polițiștii vor putea face o valorificare rapidă a datelor obținute cu ocazia cercetării la fața locului, procesul de identificare a autorilor infracțiunilor va fi mai facil și timpul de reacție al oamenilor legii se va îmbunătăți.
„În acest an am derulat achiziția și predarea către Inspectoratul Județean de Poliție a unui echipament necesar Serviciului de Intervenție Rapidă. Am făcut o dotare minimală cu camere foto digitale pentru criminaliștii din secțiile de poliție și cu o cameră digitală extrem de performantă pentru Biroul central de Criminalistică, fără de care activitatea se desfășura cu mare greutate. Acum avem bucuria să oferim dotarea pe care am promis-o de mult colegilor noștri, extrem de necesară în activitatea din teren. Anul viitor ne vom axa pe logistica necesară echipării polițiilor municipale și orășenești, precum și a secțiilor de poliție. De asemenea, vom încerca să implementăm un sistem de supraveghere video la intrările și ieșirile din județ, după modelul aplicat de colegii de la ATOP Covasna”, a spus consilierul județean Claudiu Coman, președintele ATOP Brașov.
„Le mulțumesc colegilor din ATOP pentru sprijinul consistent pe care ni-l acordă. Suntem preocupați de modernizarea instituțională și din acest motiv tehnologia primită ne este mai mult decât necesară. În anul 2013 intenționăm ca în județul Brașov să realizăm infractructura de comunicații care să ne permită să dezvoltăm la nivelul fiecărei poliții municipale și orășenești capabilitatea operațională, astfel încât fiecare cetățean care dorește un cazier judiciar să-l obțină fără a mai face deplasări la sediul IJP. De asemenea, vrem să oferim locuitorilor județului posibilitatea adresării de petiții on-line”, a declarat comisarul-șef Florea Oprea, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare