25.04.2016 Claudiu Coman a prezentat Raportul Președintelui CJ pe anul 2015

Claudiu Coman, vicepreședintele Consiliului Județean care a îndeplinit în ultimele 16 luni atribuțiile de președinte, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă, în avanpremieră, Raportul Președintelui CJ Brașov pe anul 2015. Documentul a fost elaborat potrivit prevederilor legii administrației publice locale și urmează să fie adus la cunoștința plenului Consiliului Județean Brașov în cadrul ședinței ordinare programate miercuri, 27 aprilie. Ulterior, materialul va fi publicat pe site-ul www.judbrasov.ro astfel încât orice brașovean să-l poată consulta.
Realizări
„Principalele realizări sunt legate de procedurile pe care am reușit să le implementăm la nivelul executivului CJ în privința circuitului documentelor, a controlului managerial intern și mai ales a achizițiilor publice. Am reușit să facem un lucru important pentru angajați – să semnăm Contractul Colectiv de Muncă, și am făcut un lucru important pentru comunitate – să asigurăm o transparență totală în ceea ce privește finanțările și achizițiile publice. Sunt foarte mulțumit că avem proceduri distincte de finanțări nerambursabile pentru instituțiile de cult, pentru cultură și pentru sport, că am reușit să pregătim proiectele pe POR, ceea ce însemnă că putem accesa 30 de milioane de euro pentru modernizarea a trei drumuri județene, și că am reușit, deși cu mare dificultate, să facem lucrări de reparații pe mai multe drumuri județene”, a punctat Claudiu Coman. Tot la capitolul realizări au fost incluse organizarea concursurilor pentru managerii de spitale și semnarea contractelor acestora, finanțarea sănătății cu fonduri importante de la bugetul județean, atât pentru reparații și investiții, cât și pentru dotarea cu echipamente medicale, precum și modalitatea transparentă de repartizare a sumelor pentru echilibrarea bugetară a localităților, pe criterii strict administrative și nu politice.
Nerealizări
În ceea ce privește nereușitele, Claudiu Coman a pus pe primul plan aeroportul, proiect pe care îl consideră prioritatea zero a administrației județene. „Sunt nemulțumit că nu am putut să facem mai mult pentru proiectul aeroportului, că la ora actuală nu se lucrează la suprafețele de mișcare, că încă mai avem de rezolvat problema terenului și nu am avansat cu acest proiect. Sunt nemulțumit că nu am reușit să materializăm Acordul-cadru pentru investițiile pe drumurile județene din cauza eternelor contestații și sunt ușor nemulțumit că nu am făcut mare lucru pentru educație și învățământ. Cu siguranță, acest domeniu va fi o prioritate a celor care vor veni după noi, ei urmând să rezolve problema de finanțare a proiectelor educaționale de cercetare-dezvoltare, prin constituirea unei asociații din care să facă parte Consiliul Județean, Universitatea «Transilvania» și Camera de Comerț și Industrie Brașov”, a completat vicepreședintele CJ.
Bilanț la final de mandat
Cu acest prilej, Claudiu Coman a anunțat că și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov, ca urmare a numirii sale la conducerea Facultății de Sociologie și Comunicare prin ordinul rectorului Universității „Transilvania”. El a avut 15 zile la dispoziție să opteze fie pentru funcția de vicepreședinte al CJ, fie pentru cea de decan, astfel încît să evite o potențială stare de incompatibilitate. „Am luat decizia să păstrez funcția de decan. În data de 27 aprilie, plenul Consiliului Județean Brașov va lua act de demisia mea din funcția de vicepreședinte. Astfel, postul devine vacant. În plen vor fi depuse candidaturi din rândul consilierilor și se va face procedură de alegere prin vot secret, iar dacă vreunul dintre candidați obține mai mult de 18 voturi, devine vicepreședinte al Consiliului Județean. După aceea, unul dintre vicepreședinți va trebui să fie votat de plen cu atribuțiile ordonatorului principal de credite pentru aceste ultime 40 de zile de mandat”, a explicat Claudiu Coman.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare