14.05.2009 Complexul Agrement, investiţie blocată de primar

Deşi lucrările de renovare a complexului Agrement de sub Tâmpa sunt gata de un an, obiectivul nu poate fi pus în funcţiune din cauza Primăriei Braşovului. Municipalitatea refuză să acorde Consiliului Judeţean autorizaţia pentru realizarea racordării clădirii la reţeaua de alimentare cu gaz metan. Aristotel Căncescu, preşedintele Consiliului Judeţean, a tras un semnal de alarmă în legătură cu această situaţie, amplasând în zonă un banner cu inscripţia „Investiţie blocată de Gheorghe Scripcaru!”. „Ca să ne racordăm la reţeaua de gaz aveam nevoie de o autorizaţie de săpătură pe o distanţă de şapte metri. De un an ne chinuim s-o obţinem, însă primarul nu ne-o dă. Cei de la Distrigaz Sud respectă legea şi nu fac această racordare în lipsa autorizaţiei. Este o răutate din partea primarului, la fel ca atâtea altele”, a declarat Aristotel Căncescu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la faţa locului. Şeful administraţiei judeţene este decis să pornească o acţiune în justiţie prin care să-i ceară primarului despăgubiri pentru perioada în care complexul Agrement nu a putut funcţiona. Până în prezent, pierderile calculate se ridică la aproximativ 10 miliarde de lei vechi.

Aristotel Căncescu a mai arătat că Primăria a încercat tot timpul să blocheze lucrările la Agrement. Astfel, municipalitatea a refuzat să elibereze autorizaţia de construcţie pentru lucrările care trebuiau efectuate la această clădire. Chestiunea a fost reglementată în justiţie, care a dat câştig de cauză Consiliului Judeţean. „L-am acţionat pe primar în judecată, pentru că nu ne-a dat autorizaţia de construcţie. Am câştigat procesul la Tribunal, apoi am câştigat şi recursul la Curtea de Apel. Justiţia l-a amendat pe primar, care trebuie să plătească o amendă de 20% din salariul minim pe economie, pentru fiecare zi în care a întârziat să ne elibereze autorizaţia. Până în momentul de faţă, primarul are de plătit cel puţin 200 de milioane de lei vechi”, a menţionat Aristotel Căncescu.

Complexul Agrement se află în proprietatea Consiliului Judeţean din anul 2003. Investiţiile realizate aici au totalizat 5 milioane de euro. Lucrările au fost complexe şi au început cu consolidarea clădirii. S-au realizat reamenajări şi recompartimentări, au fost modernizate complet instalaţiile electrice, sanitare, de aerisire şi ventilaţie, de apă, canalizare şi iluminat, iar piscina a fost refăcută şi dotată cu toate filtrele necesare după normele europene de protecţie a sănătăţii şi a siguranţei publicului. A fost reamenajat spaţiul fostului patinoar, care a fost acoperit cu sol sintetic PVC-tartan şi i s-a dat funcţiunea de teren de minifotbal şi handbal. S-au construit gradene pentru public, s-au amenajat vestiare, un spaţiu pentru un cabinet medical, precum şi o sală de sport de dimensiuni mai reduse pentru practicarea tenisului, voleiului şi baschetului pe timp de iarnă. Aici va exista şi o popicărie, urmând să se amenajeze o sală printr-o extindere ce va fi realizată sub teren.   

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare