05.05.2016 Comuna Bran dispune de o substație de ambulanță

Cea de-a unsprezecea substație de ambulanță din județul Brașov a fost inaugurată la Bran, în prezența președintelui interimar al Consiliului Județean Brașov Mariana Câju, a prefectului Ciprian Băncilă, a primarului interimar al Branului Rareș Rădăcină, a primarului din Fundata Marian Pâtea și a generalului Stelian Rechițean, inspectorul-şef al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgenţă. Evenimentul a fost organizat de dr. Liviu Stelea, șeful Serviciului Județean de Ambulanță, cu sprijinul directorului medical Piroska Magdalena.
„Consiliul Județean Brașov susține și se preocupă în mod deosebit de asigurarea serviciului de medicină de urgență pentru toți cetățenii județului, iar în zona deservită de această substație de ambulanță, inclusiv pentru turiști. Consiliul Județean a făcut un memoriu la Ministerul Sănătății în vederea deschiderii acestei substații, ținând cont că ea, alături de întregul Serviciu Județean de Ambulanță, deservește cea mai mare Unitate de Primiri Urgențe din județ, cea a Spitalului Clinic Județean de Urgență, unde avem peste trei sute de intervenții pe zi. În viitor, administrația județeană își propune să realizeze o Unitate de Primiri Urgențe la Făgăraș”, a spus Mariana Câju, cu prilejul momentului festiv de la Bran.  
Prin deschiderea acestei substații, care a început să funcționeze de la 1 mai, în zona turistică Bran – Moieciu – Fundata intervențiile în caz de necesitate sunt asigurate cu promptitudine și într-un timp mult mai scurt la nivelul tuturor satelor aparținătoare celor trei comune. Sediul substației de ambulanță a fost pus la dispoziție și dotat de către autoritățile locale, fiind amplasat în cadrul Centrului de Sănătate Publică Bran.
Substația dispune de o autospecială de tip B, achiziționată de către Consiliul Județean și dată spre folosință Serviciului Județean de Ambulanță Brașov. Mașina este deservită de patru echipaje a câte două persoane – un ambulanțier și un asistent medicală, care lucrează în ture, în așa fel încât serviciul să fie asigurat non-stop.
La nivelul județului nostru, pe lângă Ambulanța Brașov mai funcționează în prezent substații la Victoria, Făgăraș, Codlea, Râșnov, Zărnești, Poaiana Brașov, Predeal, Tărlungeni, Săcele și Rupea.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare