28.06.2016 Comunele brașovene se înfrățesc cu localități din Republica Moldova

O delegație de oficialități locale din raionul Ștefan Vodă – Republica Moldova a fost primită astăzi, de președintele Consiliului Județean Brașov Adrian Ioan Veștea, de vicepreședintele Adrian Gabor și de prefectul Ciprian Băncilă. Oaspeții, douăzeci de primari din raion și reprezentanți ai Consiliului Raional Ștefan Vodă, au avut ocazia să cunoască un numeros grup de primari din județele Brașov, Sibiu și Covasna, cu care au purtat discuții privind stabilirea unor relații de colaborare bilaterală și de înfrățire.
„Orice inițiativă desfășurată de colegii noștri primari va fi sprijinită de Consiliul Județean Brașov, care va avea partea lui de implicare. Vreau să fiți convinși că vă suntem alături în toate demersurile pe care le faceți, fiindcă știu că simțiți românește și că gândiți la fel ca noi. Atunci când am fost reprezentantul orașelor din România la Strasbourg, am avut colegi din Republica Moldova în Consiliul Regional cu care am colaborat foarte bine. Cunosc exact problemele cu care vă confruntați. De aceea doresc să vă asigur că vă suntem aproape în orice situație, iar în cazul în care aveți nevoie de noi, avem toată deschiderea pentru o colaborare pe multiple planuri”, a afirmat Adrian Ioan Veștea, președintele CJ Brașov.
Această vizită reprezintă o inițiativă a Platformei Civice Unioniste Acțiunea 2012 din Republica Moldova și a fost posibilă datorită colaborării dintre Dumitru Flucuș, primarul din Șinca Nouă, și Vladislav Cociu, primarul comunei Carahasani, cel care este vicepreședintele Congresului Autorităților Locale din Moldova și președintele Asociației Primarilor din raionul Ștefan Vodă. „Ne dorim ca fiecare comună din România să aibă un corespondent în Republica Moldova, astfel încât frații noștri basarabeni să poată intra în contact cu realitățile din țara noastră, să realizăm schimburi pe plan economic, cultural, turistic, sportiv între primării, consilii locale, biserici, școli, precum și colaborări pe proiecte europene. Vrem ca fiecare comună din România să găzduiască măcar o dată, pentru câteva zile, vizitatori din Republica Moldova, pentru a le da ocazia să ia contact cu realitățile de aici”, a explicat primarul Dumitru Flucuș.
Edilul din Șinca Nouă i-a cooptat în proiect pe omologii săi din Hălchiu, Mândra, Fundata, Viștea, Părău, Recea, Beclean, Lisa, Cața, Hârseni, Bran, Poiana Mărului, Voila, Arpașu de Jos (județul Sibiu) și Bărcani (Covasna). De menționat este faptul că în cadrul acestei întâlniri s-au pus bazele înfrățirii comunei Șinca Nouă cu comuna Carahasani și a comunei Recea cu satul omonim, situat în raionul Strășeni.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare