08.02.2012 Comunicat de presă

Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, a remis un comunicat de presă ca răspuns la afirmațiile pe tema sistemului sanitar brașovean prezentate într-un comunicat al Instituției Prefectului, din data de 7 februarie:
„Prefectul judeţului Braşov interpretează greşit acţiunea noastră, care este născută din disperarea că în sănătate nu putem face nimic. Îl atenţionez că situaţia de criză din sistemul sanitar persistă la nivelul întregii ţări. Dacă ea ar fi existat numai în judeţul Braşov, mi-aş fi pus un mare semn de întrebare.
Suntem martorii unui dezastru în sănătate, care s-a generalizat în toată ţara. Pentru acest lucru se fac vinovaţi atât PDL, cât şi UDMR care deține portofoliul ministerial în domeniu. Din păcate, UDMR se complace în această politică alături de PDL şi nu i-am auzit niciodată pe membrii UDMR să protesteze pentru faptul că ministerul Elenei Udrea a luat toţi banii şi ei n-au primit fondurile necesare pentru sănătate. Probabil pentru alte avantaje s-au complăcut în acest joc.
Îl întreb pe domnul prefect dacă ştie câte spitale s-au construit în România de când este în funcție. Îi răspund eu: niciunul. Iar dacă nu ştie câte spitale s-au închis, îi spun că numai în judeţul Braşov s-au închis trei, iar în ţară, nu mai puţin de 67. Îi reamintesc domnului prefect că în timpul guvernării PNL, în judeţul Braşov s-au reabilitat toate şcolile şi s-au renovat toate spitalele pe care cei de la PDL ulterior le-au închis.
M-am aşteptat la un sprijin din partea domnului Gonţea şi nu la astfel de poziţii. Chiar îl întreb: cu ce m-a sprijinit de când ocupă funcţia de prefect al judeţului Braşov? Ce a făcut domnia sa şi guvernul pe care-l reprezintă pentru spitalele braşovene, în afară de faptul că le-au închis pentru a se lăuda apoi că le-au redeschis?
Asistăm la o luptă acerbă pentru privatizarea sănătăţii – şi chiar îl rog pe domnul prefect să urmărească acest fenomen şi să sesizeze guvernul. Sănătatea a devenit o afacere internă a pedeliștilor. Dacă domnul prefect ar fi văzut rezultatele sondajelor de opinie, ar fi constatat că locuitorii judeţului Braşov doresc să avem în primul rând un sistem sanitar pus la punct, să investim cât mai mult în acest domeniu.
Îl rog pe domnul prefect să nu se mai lege de aeroport, deoarece guvernul domniei sale nu ne-a ajutat cu niciun ban pentru acest proiect. Investiţiile mari din Braşov făcute de Primărie nu s-au realizat din fonduri proprii, ci cu bani alocați de guvern. Atât patinoarul, cât şi domeniul schiabil au fost investiții finanțate direct din vistieria guvernului, în vreme ce noi nu am primit niciun leu pentru proiectul aeroportului. Îl asigur pe domnul prefect că am lucrat şi lucrăm în continuare la aeroport, chiar în aceste condiţii dificile. Lucrăm încet din cauza lipsei de bani, dar mergem înainte, iar licitația pentru construcția pistei a cărei finanțare o avem asigurată din fonduri proprii este în desfășurare.
Domnule prefect, vă solicit sprijinul pentru a reuși să derulăm procedurile de vânzare a clădirii Spitalului Dermato, având în vedere că toate fondurile astfel obținute le vom investi în îmbunătățirea condițiilor de la Spitalul Județean de Urgență Brașov.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare