07.03.2012 Concertul Ducu Bertzi, un cadou de suflet pentru bunicile noastre

Peste patru sute dintre doamnele venerabile ale Brașovului au asistat astăzi la un spectacol organizat de Consiliul Județean Brașov cu ocazia Zilei Femeii, la Centrul Cultural „Reduta”. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru pensionarele care au dorit să vadă pe viu prestația de excepție a îndrăgitului cantautor Ducu Bertzi. La final a fost organizată o tombolă în urma căreia 25 de doamne vor putea lua parte împreună cu însoțitorii lor la Slujba Învierii Domnului celebrată la Mănăstirea „Brâncoveanu”. Câștigătoarele vor avea asigurate transportul, cazarea și masa la Sâmbăta de Sus. Acesta a fost primul dintr-o serie de cadouri de suflet pe care bunicile și bunicii noștri le vor primi în acest an din partea Consiliului Județean și a Centrului Cultural „Reduta”. Vor urma alte spectacole gratuite susținute de protagoniști celebri, precum Florin Piersic sau Tamara Buciuceanu-Botez. 
La eveniment au luat parte Aristotel Căncescu, președintele Consiliului Județean Brașov, și consilierul PNL Dragoș Crăciun, cel care coordonează programele destinate pensionarilor, derulate de administrația județeană. În anul 2012, pentru aceste acțiuni menite să le facă viața mai ușoară vârstnicilor brașoveni au fost alocate din bugetul județean 1,8 milioane de lei. Atenția deosebită pe care Consiliul Județean o acordă persoanelor de vârsta a treia este pe deplin justificată având în vedere că după datele ultimului recensământ, pensionarii sunt majoritari în municipiul și județul Brașov. „Îi privesc cu respect pe pensionari deoarece ei sunt cei care au construit tot ceea ce se vede în jurul nostru. Tot ce s-a realizat bun în țara noastră vi se datorează. Viața este grea pentru toată lumea și într-o asemenea perioadă dificilă, politicienii au în primul rând obligația să se ocupe de oameni, astfel încât traiul românilor să fie mai bun. Eu și colegii mei liberali stăm cu fruntea sus. Am demonstrat în perioada 2004-2008 că în România se poate trăi bine”, a spus Aristotel Căncescu. El le-a urat doamnelor o primăvară frumoasă și un călduros „La mulți ani!” și a dat asigurări că administrația județeană va rămâne în continuare alături de seniorii Brașovului, în încercarea de a-i sprijini și a le rezolva problemele.
Consilierul județean Dragoș Crăciun a anunțat că pe 23 martie Clubul Pensionarilor de la „Reduta” își va redeschide porțile cu cursuri gratuite de limba engleză, calculatoare și dansuri de societate. La sfârșitul acestei luni va reîncepe programul „Să ne cunoaștem mai bine” prin intermediul căruia pensionarii vor putea să viziteze gratuit monumentele din judeţ, în timp ce programul de socializare „Administrația județeană în dialog cu pensionarii” va fi reluat după sărbătorile de Paști. De asemenea, la începutul lunii mai Consiliul Județean și Centrul Cultural „Reduta” vor organiza un turneu de șah și unul de table la care se vor putea înscrie toți pensionarii animați de spiritul competițional.
CJ răspunde nevoilor pensionarilor brașoveni
Anul trecut, în cadrul programelor destinate pensionarilor participanții au putut să-și spună păsurile, răspunzând la un chestionar formulat de administrația județeană. Centralizarea rezultatelor a fost prezentată de consilierul Dragoș Crăciun, într-o conferință de presă. În opinia vârstnicilor, prioritățile de dezvoltare pe care ar trebui să le aibă în vedere Consiliul Județean sunt: spitale, aeroport, asistență socială, drumuri, școli-grădinițe, apă-canalizare. Întrebați care sunt principalele probleme cu care se confruntă în viața de zi cu zi, pensionarii au răspuns: starea de sănătate și asistența medicală; problemele financiare (pensia); inflația, prețurile mari, nivelul de trai scăzut; costul utilităților; transportul în comun scump; prețurile ridicate la alimente; taxele și impozitele mari; indiferența, marginalizarea socială, lipsa de respect. Pentru o mai bună comunicare cu pensionarii, Consiliul Județean ar trebui să organizeze întâlniri, informări, excursii, activități recreative, programe artistice și petreceri, întâlniri pe cartiere, acțiuni de socializare, audiențe, consultări și dezbateri publice. În privința activităților sau proiectelor pe care pensionarii le așteaptă din partea Consiliului Județean, acestea sunt: evenimente, acțiuni distractive, culturale și sportive; acordarea de bilete gratuite pentru transportul în comun; un sistem sanitar de calitate; pensii mai mari, nivel de trai îmbunătățit. Majoritatea celor intervievați (67,7%) a considerat că în ultimii trei ani Consiliul Județean Brașov s-a preocupat într-o măsură mare și foarte mare de problemele pensionarilor.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare