02.09.2015 Conducerea CJ cere sprijinul parlamentarilor brașoveni pentru continuarea proiectului aeroportului

Vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman, a transmis de la prezidiul ședinței ordinare a CJ un apel către parlamentari în vederea susținerii proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav. El i-a îndemnat pe parlamentarii braşoveni să se implice în rezolvarea situaţiei terenului de la aeroport, care a reintrat în proprietatea Institutului Cartofului după expirarea celor cinci ani în care a fost dat în administrare Județului Brașov. 
„Vreau să transmit un mesaj al plenului și al executivului Consiliului Județean Brașov către Parlamentul României, către Senat și Camera Deputaților, acum, la început de sesiune parlamentară. Există pe ordinea de zi a Senatului o nouă propunere de alocare a celor 200 de hectare pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Susținem ca acest teren să ne fie acordat pe o perioadă de zece ani, în așa fel încât să putem să finalizăm investiția. Până când proiectul legislativ nu va fi aprobat de Senat și Camera Deputaților și nu va fi promulgată legea, noi nu vom putea face alte investiții, deoarece le-am realiza pe o suprafață care nu este în proprietatea noastră. În momentul în care terenul ne reintră în proprietate, avem totul pregătit pentru demararea procedurilor în vederea executării canalizării la pistă și construirii suprafețelor de mișcare, în așa fel încât ceea ce mai putem face cu banii Consiliului Județean să facem, având în vedere că tot ce înseamnă căi de rulare intră în patrimoniul statului. Dacă noi terminăm investiția, terenul rămâne al Aeroportului Internațional, iar căile de rulare în totalitate vor aparține statului român. În faza a doua urmează licitația internațională pentru finalizarea restului investiției și pentru partea de operare. Lansez acest apel colegilor noștri parlamentari să purceadă la treabă și să meargă mai departe cu acest proiect”, a spus Claudiu Coman. 
Amintim faptul că în 2009, după un lobby puternic realizat de conducerea administrației județene la nivel parlamentar, Consiliul Judeţean Braşov a primit 200 de hectare pentru a putea demara lucrările la aeroport, însă termenul stipulat de actul normativ pentru finalizarea investiţiei era de cinci ani, după care se pierdea dreptul de administrare asupra terenului. Astfel, din iunie 2014, terenul a trecut din domeniul public al judeţului şi din administrarea CJ Braşov înapoi la Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov. Acesta este motivul pentru care în momentul de față cel mai important proiect investițional din județul Brașov este blocat.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare