14.05.2015 Conferință internațională despre educația inovativă, sub egida Adunării Regiunilor Europene

În aceste zile, Brașovul a fost gazda conferinței internaționale „Educația inovativă – o șansă reală pentru tineri”, eveniment organizat sub egida Adunării Regiunilor Europene (ARE), de către Consiliul Județean Brașov, Primăria Brașov și Universitatea „Transilvania”. Au participat zeci de invitați din țară și străinătate: reprezentanți ai Comisiei 3 de Cultură, Educație, Tineret and Cooperare Internațională din cadrul ARE, oficiali din județele Alba, Timiș, Arad, Covasna, Vâlcea și Brașov, personalități culturale și reprezentanți ai învățământului liceal și universitar.
Deschiderea oficială a conferinței a avut loc la Aula Universității „Transilvania”, în prezența prof. univ. dr. ing. Ion Vasile Abrudan, rectorului Universității, a primarului Brașovului, George Scripcaru, a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman și Mihail Veștea, precum și a consilierului județean Carol Ambrus, șeful Subcomisiei de Educație și Instruire din cadrul ARE. Printre oaspeții de seamă s-au remarcat Dag Ronning, președintele Consiliului Regional din Hedmark (Norvegia) și vicepreședintele Comisiei 3 ARE, Iolanta Kabata, consilier în Consiliul Regional Silezia Inferioară (Polonia), Wim Zaalmink, cercetător la Universitatea Wageningen (Olanda), Vajda Lajos, vicepreședintele Asociației Clusterelor din România.
În cuvântul de deschidere, rectorul Ion Vasile Abrudan a accentuat ideea că programele furnizate de Universitatea „Transilvania” și structura disciplinelor trebuie să fie adaptate la cerințele și nevoile actuale și viitoare ale economiei românești și ale celei europene. În acest sens, universitatea are aprobate două programe de masterat elaborate în colaborare cu firme din zona Brașovului. În același timp, la nivelul instituției există o preocupare deosebită pentru adoptarea unor noi metode pedagogice de predare prin intermediul cărora cunoștințele să fie transmise cât mai eficient studenților, pentru a le fi stimulată dorința de a se implica activ în ceea ce învață.
La rândul său Claudiu Coman, vicepreședintele Consiliului Județean, a spus că prin implicarea factorilor de decizie din administrația publică locală în sprijinirea învățământului liceal și al celui universitar și adaptarea lor la cerințele de pe piața muncii, Brașovul a devenit un model de bune practici, demn de urmat la nivel național.
În cadrul conferinței au fost prezentate 11 lucrări științifice și au avut loc vizite de studiu la Institutul de Cercetare-Dezvoltare al Universității „transilvania” și la Școala Profesională „Kronstadt”.
 

 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare