09.11.2020 Consiliul Județean Brașov - formula completă a mandatului 2020-2024

Începând din data de 3 noiembrie, Consiliul Judeţean Braşov își desfășoară activitatea în formulă completă, după ce au depus jurământul aleșii care erau pe lista de supleanţi şi au luat locul celor care au renunţat la mandate, alături de consilierul care nu a putut fi prezent la şedinţa de constituire din 21 octombrie. După întregirea componenței forului deliberativ județean, în cadrul ședinței extraordinare de marţi 3 octombrie, au fost desemnați prin vot secret cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Braşov și au fost constituite comisiile de specialitate.

Așadar, componenţa Consiliului Judeţean Braşov a fost completată cu supleanţii Popoiu Marian-Eugen (PNL), Sterpu Ciprian (PNL), Bucur Valentin-Florin (PNL), Călburean Gheorghe (PNL), Banciu lonuţ-Sorin (PNL), Dumitru Dragoş Cristian (Pro România), Dragoman Aurora (PSD) și Dan Voina (PSD), cărora li s-a alăturat Vocilă George-Adrian (PNL). Amintim că în cadrul ședinței de constituire a CJ Brașov au depus jurământul 25 de consilieri.

Pentru fiecare dintre cele două funcţii de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a fost câte o singură propunere, respectiv Şerban Todorică (PNL) şi Szenner Zoltan (USR PLUS). În urma opţiunilor consilierilor judeţeni, Şerban Todorică (PNL) a obţinut 27 de voturi „pentru” şi niciunul „împotrivă”, iar şase aleşi s-au abţinut. Celălalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Szenner Zoltan (USR PLUS), a obţinut 26 voturi „pentru”, niciunul „împotrivă”, iar 7 consilieri s-au abţinut.

Proaspătul vicepreședinte Şerban Todorică s-a declarat „onorat de această misiune”. El a precizat că „de-a lungul carierei am fost în slujba cetăţenilor şi acelaşi lucru îl voi face în continuare. Am emoţii, pentru că nivelul este mai ridicat, dar nu voi dezamăgi. Aveţi în mine un aliat şi un partener”.

La rândul său, Szenner Zoltan a declarat că „încrederea dumneavoastră mă onorează şi mă obligă. Această funcţie este o provocare. Voi face tot ce pot să obţin rezultatele așteptate. Nu sunt omul vorbelor, ci al faptelor. Nu am experienţă în administraţia publică, dar am o vastă experienţă în mediul privat şi sunt un om orientat pe rezultate, iar aceste aspecte sunt cred că mă vor ajuta în activitatea din Executivul Consiliului Judeţean Braşov”.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veştea, a concluzionat că în mandatul 2020-2024, în primul rând va fi nevoie de finalizarea proiectelor aflate în derulare. „Avem multe proiecte în domeniul infrastructurii rutiere, atât pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu finanţare de la bugetul de stat, cât pe Programul Operaţional Regional, cu finanţare europeană. De asemenea, am avut proiecte derulate prin Compania Naţională de Investiţii, dar avem în derulare şi unele finanţare din bugetul judeţului Braşov. Totodată, sunt în implementare multe proiecte în domeniul sănătăţii. Și nu în ultimul rând, avem în stadiu avansat lucrările la Aeroportul Braşov, acesta fiind unul dintre proiectele aşteptate de braşoveni”, a afirmat șeful administrației județene.

Structura comisiilor de specialitate ale Consiliului Județean Brașov în mandatul 2020-2024

Comisia nr. 1 de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe:

1. PNL – Țop-Ferghete Floriana-Carmen - președinte

2. PNL – Gabor Alexandru-Adrian

3. PNL – Diaconu Daniel Nicolae

4. PNL – Călburean Gheorghe

5. USR – Bucur Ioan Codruț

6. Pro România – Leonte Cătălin

7. PSD – Manea Ion

Comisia nr. 2 de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură:

1. PNL – Nan Cătălin-Viorel - președinte

2. USR – Agache Aurel Dionisie

3. PSD – Dragoman Aurora

Comisia nr. 3 pentru industrie, comerț, agricultură și administrarea domeniului public și privat al județului:

1. PSD – Voina Dan - președinte

2. PNL – Popoiu Marian-Eugen

3. PNL – Banciu Ionuț Sorin

Comisia nr. 4 pentru activități științifice, învățământ cultură și culte:

1. PNL – Bucur Valentin-Florin - președinte

2. USR – Dobrinoiu Dumitru-Emanuel

3. PSD – Bucur Ariana-Oana

Comisia nr. 5 pentru administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești:

1. PNL – Sterpu Ciprian - președinte

2. PNL – Dragomir Liviu

3. USR PLUS – Stoianovici Marius-Mihail

4. Pro România – Dumitru Dragos-Cristian

5. PSD – Bălășescu Marius

Comisia nr. 6 pentru relații internaționale și dezvoltare durabilă:

1. USR PLUS – Rad Lucian-Eugen - președinte

2. PNL – Vocilă George-Adrian

3. PSD – Suciu Iosif

Comisia nr. 7 pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte:

1. PNL – Marius Neculoiu - președinte

2. PNL – Ungureanu Vasile

3. PNL – Noaghea Nelu-Petre

4. USR – Joliff Erwan Francois Michel Marie

5. PSD – Iatan Adrian

Comisia nr. 8 pentru sport, tineret, turism și servicii, protecția mediului, probleme ecologice și silvicultură:

1. USR – Ivan-Nunvailer Silviu - președinte

2. PNL – Crăciun Dragoș-Romulus

3. PSD – Șerban Cristinel Claudiu

Foto: bizbrasov.ro

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare