07.11.2013 Cupa Consiliului Județean Brașov la Șah și Table

Seniorii brașoveni au participat în număr mare la Cupa Consiliului Județean Brașov la Șah și Table, competiție ajunsă la cea de-a doua ediție și organizată la Clubul Județean al Pensionarilor de la „Reduta”. 32 de concurenți s-au întrecut la șah, primii trei clasați fiind Nicu Gheorghe (locul I), Ailoaiei Ioan (locul II) și Zota Tomiță (locul III). La table concurența a fost și mai acerbă, nu mai puțin de 40 de pensionari fiind dornici să-și pună în valoare calitățile și să se lupte pentru premiile puse în joc: diplome și seturi de table și șah.
Astăzi, startul competiției l-a dat președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, care a disputat o partidă de table în compania unui profesor pensionar. „Am pierdut, dar am jucat cu un domn profesor. Dânsul a jucat foarte bine. Și eu am jucat bine, dar văd că la această competiție sunt mulți profesioniști, așa că nu este ușor. Am venit în calitate de invitat și văd că este un concurs foarte reușit. De altfel, la Clubul Județean al Pensionarilor au loc multe activități frumoase pe care le coordonează colegul meu, consilierul județean Dragoș Crăciun. Este felul în care înțelegem să ne preocupăm de nevoile pensionarilor”, a mărturisit Aristotel Căncescu.
El și-a exprimat speranța că și anul viitor programele destinate persoanelor vârstnice vor continua. „Avem fonduri alocate în fiecare an pentru activitățile de la Clubul Județean al Pensionarilor. Sperăm ca în 2014 să dispunem de un buget cel puțin egal cu cel din acest an. Sunt foarte bucuros că am reușit să creăm acest Club al Pensionarilor. Ne-am fi dorit să-l extindem, însă din păcate nu am reușit deocamdată”, a adăugat președintele Consiliului Județean Brașov.  
Spectacol pentru seniori
Pe lângă cursurile de calculatoare și dans de societate care sunt în curs de desfășurare la Clubul Județean al Pensionarilor, seniorii brașoveni vor mai avea parte de surprize în acest an. Astfel, pe 22 noiembrie, de la ora 12:00, ei vor fi invitați la sala mare a Centrului Cultural „Reduta”, la spectacolul de teatru „Dresorul”, avându-i ca protagoniști pe Dan Zorilă și Dorina Roman. Intrarea va fi liberă. De asemenea, până la sărbătorile de iarnă elevii de la Liceul de Artă vor decora spațiul Clubului Județean al Pensionarilor, astfel încât locul să devină mai cald și primitor.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare