28.04.2016 De Ziua Veteranilor, recunoștință eternă eroilor neamului!

„Ziua Veteranilor de Război” a fost celebrată la Brașov printr-un ceremonial militar și religios desfășurat la monumentul din Piața Prundului.
Evenimentul a reunit membrii Asociației Veteranilor de Război din Ministerul Apărării Naționale și cei ai Asociației Veteranilor de Război din Ministerul de Interne, fiind onorat de prezența celor mai importante oficialități locale: prefectul județului Brașov Ciprian Băncilă, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Mariana Câju, primarul Brașovului George Scripcaru, general de brigadă Tudorită Petrache – comandantul Garnizoanei Brașov, comandantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, al Centrului Militar Zonal, conducătorii celorlalte unități militare, de poliție, de jandarmerie și situații de urgență din Brașov, președintele filialei județene Brașov a Asociației „Cultul Eroilor Regina Maria”, reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MApN și MAI, parlamentari, reprezentanți ai instituțiilor publice și ai partidelor politice, elevi și studenți.
Un sobor format din trei preoți militari cărora li s-a alăturat protopopul Brașovului Dănuț Benga a ținut o slujbă de pomenire a eroilor neamului căzuți la datorie în cel de-Al Doilea Război Mondial, după care participanții au depus coroane de flori și s-au recules la monumentul Eroului Necunoscut. Cu acest prilej, vicepreședintele CJ Brașov Mariana Câju transmite gândurile sale de recunoștință față de eroismul militarilor care s-au jertfit pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a României și își exprimă respectul și prețuirea pentru toți cei care poartă uniforma armatei române.
Pe 29 aprilie se sărbătoreşte „Ziua Veteranilor de Război”, instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007. De menționat este că în urma celui de-Al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, răniţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 de militari decedaţi). În prezent, mai sunt în viaţă în jur de 15.000 de veterani de război, 500 de văduve de război şi 86.000 de văduve de veterani de război.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare