06.11.2018 Destinația turistică Județul Brașov, promovată la Londra prin intermediul aplicației Brasov Tourism App

Zilele acestea (5-7 noiembrie), destinația turistică Județul Brașov este promovată la Târgul Internațional de Turism World Travel Market (WTM) 2018 de la Londra, una dintre cele mai importante manifestări de profil din lume. Desfășurat la Complexul Expozițional ExCel, târgul reunește aproximativ cinci mii de expozanți din peste 180 de țări și regiuni.
La World Travel Market Londra participă companii de turism, oameni de afaceri, profesioniști din industria turismului, miniștri ai turismului, ambasadori din numeroase țări, principalele destinații turistice ale lumii, profesioniști și furnizori de soluții pentru industria turismului. Evenimentul reprezintă o ocazie extraordinară pentru crearea și stabilirea de contacte și promovarea destinațiilor și ofertelor turistice. Întreg spațiul expozițional de la ExCel este împărțit pe continente, iar la standurile de expunere din diferite țări au loc evenimente menite să aducă mai aproape de vizitatori culturile și tradițiile țărilor participante (muzică tradițională, degustări de produse tradiționale, lucrări de artă și lucrări artizanale executate de meșteri locali). La standul Ministerului Turismului din România sunt prezenți peste 50 de expozanți, reprezentanți ai tour-operatorilor, asociațiilor - organizațiilor de management al destinației, consilii județene, hoteluri și companii aeriene.
Județul Brașov promovează aplicația turistică Brasov Tourism App - un ghid multimedia de informare despre atracțiile turistice de neratat din județ. Aplicația Brasov Tourism App este acum disponibilă atât în sistemul Android, cât și iOS, dar și pe platforma website
https://brasovtourism.app/. Dacă ești în căutarea unei aventuri extraordinare în aer liber, Județul Brașov are toate atuurile pentru a fi destinația ta de vacanță, în orice anotimp. În funcție de interese, poți opta pentru activități montane și de iarnă, activități acvatice, aventură, echitație, ciclism, alergare și multe altele. Cultură, istorie, natură sălbatică, aventură – pe toate le vei găsi în Județul Brașov! Concerte în decoruri medievale, castele și biserici de poveste, o bucătărie excelentă în restaurantele din centrul vechi al orașului, drumeții care te conduc spre panorame spectaculoase, parcuri de aventuri și zboruri cu parapanta, snowboarding în zăpada proaspătă, urși adevărați: trebuie doar SĂ ALEGI! Pentru turiști, aplicația este un ghid turistic digital, în română și engleză, ce le pune la dispoziție informații despre obiective culturale și istorice, atracții naturale, unități de cazare, restaurante, transport, evenimente, producători și artizani locali etc.
Consiliul Județean Brașov și-a propus ca această platformă să fie un instrument comun de promovare a Județului Brașov prin participarea tuturor centrelor de informare turistică și a asociațiilor de promovare turistică din județ, precum și prin implicarea cât mai multor reprezentanți ai domeniului HORECA la realizarea conținutului ghidului turistic digital Brașov Tourism App. Cum destinația Județul Brașov este vizitată de un număr din ce în ce mai mare de turiști, aplicația Brasov Tourism App își propune să valorifice turistic și zonele mai puțin cunoscute din județ, precum și atracțiile de top pentru care este renumită. Este o strategie menită să asigure nu doar distribuția unitară a turișilor și evitarea aglomerărilor, dar și pentru a atrage vizitatori care vin a doua sau a treia oară în destinație. Tour-operatorii care sunt mereu în căutarea unor noi experiențe pe care să le ofere turiștilor sprijină această abordare. Obiectivul aplicației Brașov Tourism App este de a dispersa turismul și beneficiile economice asociate în mod egal, inspirând turiștii să viziteze zone mai puțin cunoscute ale județului Brașov.
Târgul de turism de la Londra este cel mai important eveniment global din industria turismului, generând o cifră uriașă de contracte de afaceri între participanți. WTM a ajuns anul acesta la editia a-38-a și se estimează prezența a peste 50000 de vizitatori.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare