04.06.2015 Direcțiile de acțiune ale CJ Brașov

În cadrul dezbaterii cu tema „Direcțiile și planurile de dezvoltare, precum și identificarea oportunităților de afaceri și investiții în județul Brașov”, care a avut loc astăzi, la Consiliul Județean Brașov, vicepreședintele instituției, Mihail Veștea, a prezentat direcțiile de acțiune pe care administrația publică județeană le are în vedere pentru crearea unor condiții mai bune de viață cetățenilor județului și sprijinirea mediului de afaceri.
Astfel, asigurarea mobilității populației și mărfurilor în interiorul județului cu costuri mici și eficiență mare la nivelul zonei metropolitane, precum și a conectivității Brașovului cu zona de vest a țării, cu Capitala și cu portul Constanța reprezintă proiecte în care Consiliul Județean se implică în mod susținut. De aceea, potrivit vicepreședintelui CJ, se fac toate eforturile pentru continuarea celor două proiecte vitale pentru dezvoltarea județului Brașov: aeroportul de la Ghimbav și terminalul intermodal de marfă de la Feldioara. „Ne-am convins că niciun guvern, indiferent de culoarea politică, nu a înțeles să ne acorde sprijinul în ceea ce privește realizarea aeroportului. În consecință, suntem deciși să mergem mai departe, să rezolvăm problema terenului printr-o inițiativă legislativă și să găsim modalitatea cea mai bună de continuare a lucrărilor. Aceeași importanță deosebită o acordăm terminalului intermodal și parcului logistic pe care vrem să le construim la Feldioara și pentru realizarea cărora mizăm inclusiv pe sprijinul și lobby-ul comunității de afaceri, ca beneficiară a serviciilor oferite prin aceste facilități”, a menționat Mihail Veștea, vicepreședintele CJ. Tot în ideea asigurării unei infrastructuri de calitate, CJ Brașov pregătește proiectele în vederea accesării de fonduri europene prin POR 2014-2020, pentru modernizarea a trei drumuri care fac legătura cu județele învecinate.  
În ceea ce privește îmbunătățirea calității vieții locuitorilor județului nostru, conducerea CJ se preocupă de continuarea proiectelor de apă și canalizare și adoptarea unui plan de management integrat al deșeurilor. De asemenea, sunt în pregătire proiecte de investiții în domeniul sanitar, care vizează modernizarea Spitalului Județean și a celorlalte unități spitalicești din subordinea CJ, astfel încât să fie asigurate condiții pentru o îngrijire optimă a pacienților și un act medical de calitate. Nu sunt uitate educația, cultura sau facilitățile pentru petrecerea timpului liber, domenii în care administrația județeană are atribuții și care contribuie la sporirea calității vieții locuitorilor județului Brașov. În acest sens, Consiliul Județean este partener în proiectul „Brașov, Capitală Europeană a Culturii – 2021” și susține candidatura municipiului la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă pentru Tineret – 2020.
La dezbaterea de astăzi, organizată de Curierul Național în colaborare cu Uniunea Generală a Industriașilor din România au participat oficialități locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor publice, ai organizațiilor profesionale și ai mediului de afaceri.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare