07.07.2015 Doi eroi ai comunității de la ISU Brașov

Conducerea Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov a decernat astăzi titlul de „Erou al Comunității” pe anul 2014 plutonierilor majori Ilie Șerban Gheorghe și Croitoru Săndel Ștefan, de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Brașov. Cei doi subofițeri au primit din partea consilierului județean Carol Ambrus, președinte interimar al ATOP, diplome de merit și plachete în semn de prețuire pentru modul ireproșabil în care și-au făcut datoria și s-au dedicat comunității, salvând oameni aflați în situații-limită.
Cel mai bun paramedic
Plutonierul major Ilie Șerban Gheorghe lucrează ca subofițer operativ principal la Detașamentul 1 Pompieri Brașov din septembrie 2006. A participat la nenumărate intervenții, acțiuni de descarcerare și deblocări de persoane, evidențiindu-se prin modul exemplar în care și-a îndeplinit misiunile. El s-a remarcat în cadrul lotului reprezentativ al ISU Brașov la Competiția națională de descarcerare și de acordare a primului ajutor calificat, fiind premiat cu titlul de „Cel mai bun paramedic”. Printre acțiunile sale de intervenție s-a numărat cea din iunie 2014, când îndeplinind funcția de paramedic pe autospeciala SMURD tip B, a fost solicitat la un accident rutier produs între două autovehicule, în urma căruia au rămas încarcerate trei victime. Având în vedere gradul mare de avariere a autovehiculelor și faptul că se înnoptase, intervenția a fost dificilă. Subofițerul a dat dovadă de experiență, profesionalism și mult tact în această situație de urgență, colaborând foarte bine cu echipajul de descarcerare. În 10 septembrie 2014, subofițerul s-a deplasat la accidentul rutier produs pe Valea Bogății, soldat cu rănirea gravă a trei persoane. Și de această dată militarul a fost apreciat pentru calmul, priceperea și îndemânarea arătate în stabilizarea victimelor și transportarea acestora de urgență la Spitalul Județean Brașov.
Remarcat la incendii și accidente

Plutonierul major Croitoru Săndel Ștefan a fost încadrat ca subofițer operativ principal la Detașamentul 1 Pompieri Brașov, începând din noiembrie 2007. El a încadrat autospecialele de intervenție cu apă și spumă, ambulanțele SMURD tip C (terapie intensivă) și tip B, participând la nenumărate intervenții, deblocări și incendii, acesta fiind evidențiat pentru stăpânirea de sine în îndeplinirea misiunilor încredințate. Una din intervențiile mai deosebite la care s-a făcut remarcat a fost cea din 5 octombrie 2014, când acesta a acordat primul ajutor unei fetițe de 4 ani care prezenta arsuri pe 20% din corp, în urma incendiului izbucnit acasă, la Tărlungeni. Subofițerul s-a remarcat și la accidentul rutier produs pe podul de pe strada Hărmanului, unde în urma unei coliziuni dintre două autovehicule, două persoane au suferit răni profunde la mâini și la picioare, fracturi de bazin și de stern. Militarului i-au fost recunoscute priceperea și îndemânarea dovedite în stabilizarea victimelor și transportarea lor rapidă la spital. În momentul de față, el își desfășoară activitatea în cadrul ISU București – Ilfov, fiind mutat la cerere.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare