10.05.2013 Doi eroi ai comunității din rândul jandarmilor

În cadrul ședinței extraordinare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), desfășurată astăzi, Gabriel Dumitru și Vasilică Bălan, angajați ai Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Brașov, au primit titlul de eroi ai comunității, ca răsplată pentru modul exemplar în care și-au făcut datoria pe parcursul anului trecut.
Căpitanul Gabriel Dumitru lucrează la Jandarmeria Brașov din anul 2001. El răspunde de organizarea și executarea misiunilor de protecție instituțională a obiectivelor aflate în competența Jandarmeriei, a transporturilor de produse cu caracter special, de bunuri și valori deosebite, precum și de intervenția în situații de criză. Prin grija și profesionalismul ofițerului, nivelul și complexitarea măsurilor de pază și protecție au condus la prevenirea și eliminarea potențialelor riscuri, fiind asigurat climatul optim adecvat de ordine și siguranță publică. Când totuși au apărut situații dificile pe parcursul exercitării misiunilor, acestea au fost gestionate de Dumitru Gabriel cu înalt profesionalism, cu tact și imparțialitate.
Plutonierul adjutant șef Vasilică Bălan lucrează în cadrul jandarmeriei montane din 2005. El s-a remarcat prin calitățile și deprinderile necesare executării misiunilor în zona montană, dând dovadă de interes pentru o pregătire de înaltă clasă. Pentru el, pârtiile de schi și traseele din Postăvarul și zonele limitrofe nu mai au secrete. Subofițerul a urmat cursuri în domeniul salvărilor, evacuărilor montane și stagii de pregătire cu specialiști francezi. A participat la toate misiunile importante și s-a evidențiat prin spirit de colaborare, curaj și profesionalism. Pe parcursul anului trecut el a salvat 34 de persoane accidentate, rătăcite sau aflate în imposibilitatea de a ajunge la baza muntelui. Totodată, el a coordonat fără cusur activitatea jandarmilor montani pe parcursul desfășurării Festivalului Olimpic al Tineretului European.
Activitatea celor doi jandarmi a fost apreciată în termeni laudativi de inspectorul șef al IJJ Brașov, general de brigadă Eugen Pop, ei primind din partea președintelui ATOP Claudiu Coman câte o diplomă de merit și un premiul în valoare de 2.000 lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare