17.04.2014 Doi jandarmi brașoveni sunt eroi ai comunității

Marți, în cadrul ședinței extraordinare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov, doi jandarmi brașoveni au primit titlul de „Erou al Comunității”, ca recunoaștere a modului exemplar în care și-au făcut datoria pe parcursul anului trecut. Marius Cristea, plutonier-major la Inspectoratul de Jandarmi Județean Brașov, și Radu-Marian Bâliș, plutonier-major la Gruparea de Jandarmi Mobilă Brașov, au fost răsplătiți cu diplome de onoare și premii în bani a câte 2.000 de lei, decernarea acestora fiind făcută de către Claudiu Coman, președintele ATOP Brașov.
Marius Cristea s-a remarcat prin prinderea în flagrant a mai multor persoane care au săvârșit infracțiuni. Astfel, în data de 9 mai 2013, aflându-se în patrulare pe strada Republicii, a surprins în flagrant un bărbat care a sustras bunuri dintr-un magazin. În 8 iulie 2013, jandarmul a surprins mai mulți cetățeni care au înșelat o femeie în vârstă. Acesteia i-au fost schimbate scocurile de la casă, apoi respectivii i-au cerut o sumă de bani mult mai mare decât cea stabilită inițială, pe motiv că ar fi executat mai multe lucrări la imobil, după care au recurs la amenințări și violențe asupra femeii. În decursul anului trecut, a constatat peste o sută de contravenții (tulburare a ordinii publice, comerț ilicit etc.). Subofițerul s-a evidențiat prin spirit de inițiativă și responsabilitate, dar și printr-o foarte bună rezistență psihică în condiții de stres, având reacții pozitive în situații tensionate.
Plutonierul-major Radu-Marian Bâliș a gestionat cu profesionalism și succes o situație de criză, în data de 5 noiembrie 2013. Aflându-se în zona pasajului de trecere la nivel cu calea ferată str. Albă – str. Tudor Vladimirescu din Brașov, el a surprins șase bărbați aflați sub influența alcoolului care agresau cu o violență ieșită din comun doi tineri. Dând dovadă de curaj și devotament, jandarmul i-a imobilizat pe agresori. Imediat s-a preocupat de starea răniților și a chemat o ambulanță care i-a transportat la spital pentru a li se acorda îngrijirile medicale de specialitate. Actele de constatate au fost înaintate la Parchetul de la lângă Judecătoria Brașov, care a dispus cercetarea celor șase autori sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare