14.03.2012 Doi jandarmi, eroi ai comunității

În cadrul ședinței ordinare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov, desfășurată în 13 martie, doi jandarmi au primit titlul „Erou al comunității” pe anul 2011, ca recompensă pentru modul ireproșabil în care au înțeles să-și facă datoria. Este vorba despre plutonierul major Marian Blajiu, șeful postului de jandarmi montan Zărnești, și plutonierul Valentin Cigăran, subofițer operativ în cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil Brașov. Ambii s-au remarcat prin profesionalism, curaj și implicare totală în rezolvarea misiunilor la care au participat.
Marian Blajiu a fost încadrat în Jandarmerie în anul 1999. Datorită calităților de care a dat dovadă – rapiditate și luciditate în luarea deciziilor, curaj, simțul răspunderii, rezistență la efortul intelectual și fizic pe care îl presupune desfășurarea unor acțiuni alpine în condiții grele, pe parcursul anului trecut el a salvat viața a 17 persoane în cursul a 12 acțiuni de intervenție-salvare desfășurate în Masivul Piatra Craiului.
Valentin Cigăran și-a început activitatea de jandarm în anul 1999. El este un foarte bun profesionist. A condus echipaje de intervenție în mai multe acțiuni de restabilire a ordinii publice, prin munca sa contribuind la creșterea gradului de siguranță a brașovenilor.
Cei doi jandarmi au primit din partea președintelui ATOP Brașov, Claudiu Coman, câte o diplomă de merit și un premiu în valoare de 1.500 de lei. Laureații au mulțumit brașovenilor pentru încrederea pe care o au în instituția Jandarmeriei și au dat asigurări că vor lupta întotdeauna pentru respectarea legii și ordinii, deoarece „ordinea este sufletul lucrurilor”.  

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare