22.05.2013 Doi pompieri, răsplătiți de ATOP cu titlul de „Erou al comunității”

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov s-au reunit astăzi, într-o ședință extraordinară în cadrul căreia titlul de „Erou al comunității”, pe anul 2012, a fost decernat locotenentului Valeriu David și plutonierului Dan Butucea, din cadrul Inspecoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Țara Bârsei” al județului Brașov. Cei doi au fost astfel recompensați pentru acte de curaj și devotament în slujba comunității.
Locotenentul Valeriu David a luat parte la numeroase acțiuni dificile. Cea mai semnificativă, evocată de Stelian Rechițean, șeful ISU Brașov, a fost intervenția de stingere a incendiului din Postăvarul, pe care Valeriu David a coordonat-o din postura de comandant. Intervenția s-a desfășurat pe un teren greu accesibil, pe durata a 22 de zile caniculare, timp în care au ars zeci de hectare de pădure. Datorită profesionalismului de care a dat dovadă, realizând un dispozitiv de intervenție pe o lungime de 3 km, incendiul a putut fi localizat și, după o muncă susținută, lichidat. Au fost angrenate forțe din toate subunitățile ISU, foarte bine coordonate de ofițer, fapt atestat de lipsa accidentărilor și limitarea pagubelor materiale.
Plutonierul Dan Butucea, subofițer operativ la Detașamentul 1 de Pompieri Brașov, a participat la numeroase intervenții de stingere a incendiilor – cum a fost cel de la complexul My Place, precum și la acțiuni de descarcerare, acordare de prim ajutor și deblocări de persoane, fiind evidențiat pentru stăpânirea de sine de care a dat dovadă. În august 2012, la incendiul izbucnit în zona Colții Cheii din Râșnov, el a lansat saci cu apă de la bordul unui elicopter, remarcându-se prin curajul, efortul și priceperea sa. În noiembrie 2012, împreună cu echipajele de descarcerare și SMURD, subofițerul a scos în siguranță o femeie de sub un bolovan de beton ce cântărea 500 kg.
De remarcat este faptul că în ultimii trei ani ambii pompieri au primit pentru activitatea lor calificativul „foarte bine” din partea conducerii ISU Brașov.
Pentru determinarea și spiritul civic de care au dat dovadă, ei au fost felicitați de președintele ATOP Brașov, Claudiu Coman, și au primit câte o diplomă de merit și un premiu în valoare de 2.000 de lei.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare