30.11.2017 Dorința viceguvernatorului He Baoxiang: prima investiție cu capital din Hunan să fie în județul Brașov

O delegație de oficialități din provincia Hunan – Republica Populară Chineză, condusă de viceguvernatorul He Baoxiang, a fost primită la Consiliul Județean Brașov de președintele Adrian-Ioan Veștea. I-au fost alături primarul George Scripcaru, președintele Camerei de Comerț și Industrie Silviu Costea, prorectorul Universității Transilvania Simona Lache, directorul general al CJ Brașov Mihai Pascu și managerul public Alina Szasz.
Oficialii chinezi au revenit la Brașov, aceasta fiind cea de-a doua vizită din acest an, una care vizează stabilirea unor puncte concrete de colaborare în domeniul economic și investițional. Intenția declarată a oaspeților chinezi este ca prima investiție în România realizată cu capital din provincia Hunan să fie în județul Brașov. În acest sens, programul oficialităților chineze cuprinde vizite la Ghimbav și la Feldioara, astfel încât acestea să primească informații la fața locului despre proiectul Aeroportului Internațional Brașov - Ghimbav și despre oportunitățile de înființare a unor parcuri industriale. De remarcat este faptul că trei firme din China sunt deja prezente în județul Brașov, în industria autovehiculelor.
Cele două părți și-au exprimat dorința fermă de a găsi cele mai bune formule de colaborare, printr-o analiză riguroasă a cadrului legislativ în domeniul proiectelor publice, astfel încât să poată pune bazele unei cooperări bilaterale fructuoase.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare