29.02.2016 Drumurile județene care formează ocolitoarea Brașovului sunt în stare bună

La patru ani de la încheierea lucrărilor în urma cărora Consiliul Județean a realizat prima centură ocolitoare a municipiului Brașov, cele trei drumuri județene care o alcătuiesc se mențin într-o stare bună din punctul de vedere al carosabilului. Este vorba despre drumurile DJ 103B Săcele-Tărlungeni, DJ 112D Tărlungeni-Cărpiniș-Prejmer-Lunca Câlnicului și DJ 112A Hărman-Bod-Hălchiu-Codlea-Vulcan-Zărnești, a căror lungime totală depășește 50 de km.
Potrivit specialiștilor din cadrul CJ Brașov, acestea nu necesită decât anumite intervenții curente. Astfel, în planul de lucrări pe 2016 propus de către Serviciul Administrare Drumuri sunt prevăzute câteva reparații și lucrări de întreținere, precum și lucrări vizând siguranța circulației: execuția de marcaje longitudinale și semnalizări, aducerea la profil a acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor, cosirea vegetației și toaletarea arborilor. Anul trecut, pe cele trei drumuri s-au executat plombări, înlocuirea unor semne de circulație și înnoirea marcajelor rutiere. „Drumurile județene DJ 103B, DJ 112D și DJ 112A care formează ocolitoarea Brașovului au o importanță deosebită la nivelul zonei metropolitane. Ele constituie o alternativă de transport viabilă, deoarece asigură conexiunea cu toate drumurile naționale care traversează județul Brașov. Prin modernizarea lor, gradul de siguranță rutieră a crescut și s-au creat legături rutiere mai bune între Brașov și localitățile învecinate, având în vedere că această ocolitoare pornește de la șoseaua de centură a municipiului Săcele și străbate localitățile Tărlungeni, Cărpiniș, Prejmer (DN 10), Lunca Câlnicului (DN 11), Hărman, Bod (DN 13), Hălchiu, Codlea (DN 1), Vulcan și Tohanul Vechi (DN 73A)”, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Claudiu Coman.
Amintim că cele trei drumuri județene care alcătuiesc ocolitoarea Brașovului au fost reparate și modernizate de către administrația județeană în mandatul precedent. În urma acestor lucrări care au inclus asfaltarea carosabilului, lărgirea anumitor tronsoane, consolidarea fundațiilor și realizarea de șanțuri și acostamente, principalele beneficii au fost eliminarea traficului greu și de tranzit din Brașov și Săcele, ceea ce a determinat diminuarea noxelor și a zgomotului și implicit creșterea calității vieții locuitorilor, precum și mobilitatea mai bună a forței de muncă și a bunurilor materiale la nivelul zonei metropolitane.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare