31.10.2012 Dumitru Prunariu, omagiat la împlinirea vârstei de 60 de ani

Brașoveanul Dumitru-Dorin Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 60 de ani într-un mod cu totul special. Din inițiativa Asociației Aviatorilor Brașoveni și cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Brașov, în curtea casei părintești din cartierul Noua a fost amplasată o placă omagială a cărei dezvelire a avut loc în cadrul unei ceremonii militare și religioase deosebite la care au participat sute de brașoveni. Printre ei, mama cosmonautului și cei doi nepoți ai săi care nu și-au ascuns emoția în momentul în care fanfara Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” a intonat Imnul de Stat al României și a dat onorul cosmonautului.
„În această casă s-a născut la 27 septembrie 1952 Dumitru-Dorin Prunariu, primul cosmonaut român, al 103-lea pământean în spațiul cosmic. A efectuat un zbor cosmic cu caracter științific în perioada 14 – 22 mai 1981. General-maior av.(r), dr. inginer, Doctor Honoris Causa, membru titular al Academiei Internaționale de Astronautică, membru de onoare al Academiei Române”, stă scris pe placa omagială care marchează realizările de excepție ale unuia dintre cei mai iluștri oameni pe care i-a dat Brașovul.
„Este un moment emoționant din viața mea. Gestul Asociației Aviatorilor Brașoveni și al Consiliului Județean, pe lângă faptul că cinstește o activitate pe care am desfășurat-o în ani de zile, cinstește realizările pe care le-a avut și le are România în domeniul spațial, parte din acestea fiind posibile și prin contribuția mea. Îmi amintesc cu multe detalii copilăria mea în această curte, în această casă, aici, unde m-am născut. Mă bucur că pot să fiu acum alături de mama mea și de nepoții mei care sper că mă vor urma”, a spus Dumitru-Dorin Prunariu la finele ceremoniei.

Galerie foto - click aici

 

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare