27.04.2017 Echipa feminină de baschet Olimpia CSU Brașov, felicitată de președintele CJ pentru cele mai bune performanțe din istoria sa

Momente festive pentru echipa de baschet feminin Olimpia CSU Brașov și antrenorii ei. În organizarea conducerii Clubului Sportiv „Țara Bârsei 2011”, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, s-a întâlnit cu zece componente ale echipei, pe care le-a felicitat pentru rezultatele obținute în sezonul competițional 2016-2017. Locul trei în finala Ligii Naționale și locul doi în Cupa României reprezintă cele mai bune performanțe din istoria echipei și o mândrie pentru județul Brașov. La eveniment au participat Dragoș Crăciun, președintele comisiei pentru sport și tineret din cadrul CJ Brașov, consilierii județeni Aurora Dragoman și Vasile Ungureanu, precum și doi dintre artizanii victoriilor brașovene: antrenorul principal Dan Calancea și antrenorul secund Nenad Marinkovic. „Este un an deosebit pentru echipa noastră, un an care ne bucură pe toți. Am avut ocazia să merg la câteva meciuri, am trăit emoții cum rar mi-a fost dat să trăiesc și am fost fericit pentru victoriile fetelor noastre. Voi face în așa fel încât și pe viitor să-mi găsesc timpul necesar pentru a fi prezent la competițiile importante pe care le va desfășura echipa Olimpia CSU Brașov. Îmi doresc ca administrația județeană să fie foarte apropiată de sport și voi face tot ce-mi stă în putere pentru a-i ajuta pe copiii, juniorii și seniorii brașoveni să performeze în toate ramurile sportive”, a spus președintele CJ Brașov. El a menționat că, din păcate, în prezent este destul de greu pentru administrația publică să vină în sprijinul sportului: „Sper că odată cu apariția unei noi legi a sportului, care să reglementeze cât se poate de clar care este rolul nostru, să ne implicăm și mai mult să-i aducem pe copii și tineri către sportul de performanță”.
„Ați format un lot unit și valoros”
Consilierul județean Dragoș Crăciun, cel care a fost alături de echipa Olimpia CSU Brașov încă de la înființare, a remarcat că an după an echipa a crescut în valoare și rezultatele ei au fost din ce în ce mai bune, lucru care n-ar fi fost cu putință fără implicarea administrației județene, a conducerii CS „Țara Bârsei 2011” și a sponsorilor. „Vă mulțumesc vouă, jucătoarelor, că ați format un lot foarte unit și valoros și astfel ați reușit să treceți cu bine peste greutățile din timpul campionatului. Mulțumesc colectivului tehnic pentru modul în care a reușit să gestioneze toate problemele care au apărut la echipă și a reușit să vă aducă în vârf de formă atunci când a trebuit. Vă asigur că în continuare comisia de sport și conducerea și Consiliul Județean în ansamblu vor fi alături de acest club, de această echipă și de sportul brașovean”, a afirmat șeful comisiei de sport din cadrul CJ Brașov.
„Fetele noastre s-au autodepășit”
Vădit emoționați, antrenorul principal Dan Calancea, antrenorul secund Nenad Marinkovic și jucătoarea Ioana Ghizilă au remarcat că prezența președintelui CJ în sală, la meciurile echipei brașovene, a contribuit într-o măsură însemnată la performanțele obținute. „A fost o ediție de campionat bună sau foarte bună, lăsăm s-o aprecieze specialiștii. Oricum, fetele noastre s-au autodepășit și în această ediție, la fel cum au făcut-o și în sezonul trecut. Sperăm în continuare să avem cel puțin aceeași susținere pe care am avut-o până acum din partea celor care decid destinele sportului brașovean. Putem aduce foarte multe satisfacții brașovenilor și putem reprezenta județul nostru și la nivel internațional, dacă se vor găsi fondurile necesare pentru participarea în cupele europene. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de echipă”, a susținut antrenorul Dan Calancea.
În finalul manifestării, președintele CJ Adrian-Ioan Veștea le-a felicitat pe fete și le-a oferit câte un buchet de flori. La rândul lor, baschetbalistele i-au dăruit un tricou cu autografele tuturor componentelor lotului.
Lotul echipei Olimpia CSU Brașov
Jucătoare: Biljana Pesovic, Adrienne Webb, Michaela Houser, Kristina Higgins, Dominique Johnson, Dora Ardelean, Ioana Ghizilă, Ruxandra Chis, Haas Andra, Amira Al Ash Hab, Maria Ferariu, Iulia Brezoi.
Antrenori: Calancea Dan – principal; Nenad Marinkovic, Miruna Crasnic – secunzi.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare