06.09.2016 Ecologizarea pârâului Tărlung

 

Valea Tărlungului a ajuns, din păcate, groapa de gunoi a localnicilor. Sunt aruncate aici, în ciuda măsurilor luate de autorități, tot felul de gunoaie, de la resturi menajere la deșeuri de construcție. Mai rău este că aceste gunoaie, cand plouă foarte mult sau în urma deversării apei din barajul de la Săcele, sunt luate de ape și răspândite în toată zona, imaginea fiind una dezolantă. Responsabili de această stare de lucruri sunt o parte din localnici, câțiva agenți economici dar și unii patroni de balastiere care au uitat să mai acopere gropile rezultate din exploatare.

Pentru a remedia situația, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ambrus Izabella Agnes, i-a convocat, la solicitarea reprezentanților Serviciului de Gospodărire a Apelor  (SGA Brașov) și ai Gărzii de Mediu, vineri, 2 septembrie, a.c., la o ședință de analiză pe primarii localităților Săcele, Tărlungeni, Teliu și Budila. La ședință au fost invitați și primarii din comunele covăsnene Chichiș și Dobârlău, unde ajunge cursul de apă.

În cadrul ședinței, au fost identificate și discutate problemele cu care se confruntă primarii și reprezentanții autorităților în regularizarea, întreținerea și salubrizarea Tărlungului, în sectorul cuprins în aval de barajul Săcele. În urma discuțiilor, s-a convenit că este necesară o campanie de ecologizare a zonei, care să se desfășoare în toate cele șase localități în aceeași zi. Primăriile vor trebui asigure participarea unui număr cât mai mare de cetățeni, iar SGA va susține acțiunea cu utilaje.

Campania de ecologizare a pârâului Tărlung, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ambrus Izabella Agnes, este “un exercițiu de implicare pe termen lung. Dacă această campanie va avea succes, avem în vedere ecologizarea și altor cursuri de apă în acest mod”.

Toate știrile...

Evenimente în desfășurare